Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
10°C
JUTRI
23°C
11°C
Oceni objavo

Mladi učijo starejše - kako se dela z računalnikom in mobilnim telefonom

Računalnik in mobilni telefon sta postala tako pomembni sestavini našega življenja, kot avtomobil. Kako rokovati z njima? Na enostaven način in brezplačno vas v tem tednu popeljejo v računalniški svet in svet mobilne telefonije v Mestni knjižnici Grosuplje, ki sodeluje v vse-slovenskem projektu Simbioza.

 

Simbioza bo letos že tretjič povezala Slovenijo v tednu med 21. do 25. oktobrom. Osnovno poslanstvo Simbioze ostaja sodelovanje in prenos znanja med generacijami ter spodbujanje vseživljenjskega učenja. Cilj projekta je dvig računalniške pismenosti in zanimanje za učenje e-veščin med starejšimi; želi jim pomagati pri (prvem) stiku z računalnikom in internetom. Po drugi strani med mladimi promovira vrednote prostovoljstva, odgovornosti in krepi proaktiven odnos do družbe in lastne prihodnosti. Vsaka izkušnja, doživetje namreč šteje. (http://www.simbioza.eu/sl/2013/kurikulum)


Včeraj je potekalo osnovno spoznavanje računalnika pod naslovom  "Računalnik moj prijatelj", v nadaljevanju pa sledijo naslednji moduli:

torek, 22.10. - Klik v svet

sreda, 23.10. - Brez elektronske pošte ne gre

četrtek, 24.10. - Povežimo se

petek, 25.10. - Svet mobilne telefonije

 

Poučevanje poteka dopoldne med 9. in 11. uro ter popoldne med 16. in 18. uro.

Oglejte si tudi