Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
2°C
PON.
12°C
2°C
Oceni objavo

LJUBLJANSKA URBANA REGIJA TUDI PRIHODNJA ŠTIRI LETA OPTIMISTIČNO IN AMBICIOZNO Z ISTIM VODSTVOM

Konec februarja je potekala konstitutivna seja Sveta Ljubljanske urbane regije (Svet LUR), organa odločanja na ravni Osrednjeslovenske razvojne regije, ki ga sestavljajo župani 26-ih občin, med njimi občine Grosuplje. Glede na to, da so konec leta 2018 potekale lokalne volitve, je prišlo do nekaj sprememb tudi v sestavi Sveta LUR. Regija je dobila sedem novih županov.

So pa člani Sveta LUR tudi v tem mandatu za predsednika Sveta LUR soglasno potrdili župana Mestne občine Ljubljana Zorana Jankovića, namestnik predsednika ostaja župan Občine Brezovica Metod Ropret. Prvi seji županov v novem mandatu je prisostvoval tudi dr. Iztok Purič, minister pristojen za razvoj, strateške projekte in kohezijo. Navzočim je podal usmeritve za nadaljnje aktivnosti, ki čakajo regijo v pripravi na novo finančno perspektivo 2021–2027.

Naš župan, dr. Peter Verlič, sicer v Regionalni razvojni agenciji Ljubljanske urbane regije sodeluje tudi kot predsednik Koordinacijskega odbora za javni promet.

Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije povezuje 26 občin osrednjeslovenske regije, v katerih podpira trajnostno naravnane gospodarske, infrastrukturne, socialne, kulturne in kreativne dejavnosti. Ob tem spodbuja povezovanje in razvoj partnerskih mrež med različnimi deležniki, ki s svojimi aktivnostmi skupaj gradijo trajnostni razvoj regije.

Oglejte si tudi