Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
18°C
7°C
Oceni objavo

Literarni natečaj za mlade pisce

Zveza kulturnih društev Grosuplje in JSKD  OI Ljubljana okolica razpisujeta literarni natečaj in območno srečanje mladih literatov z naslovom  BLIŽINA MISLI, ki bo potekalo v torek, 15. oktobra 2013, ob 17. uri v Družbenem domu Grosuplje, sledila bo predstavitev knjige  MISLI NEBA, Jureta Srdinška  ob 19. uri v Kavarni Evropa Grosuplje.

 

Na srečanju ste dobrodošli mladi avtorji (med 12. in 40. letom) – osnovnošolci razredne stopnje, srednješolci in študentje ter zaposleni, ki boste predstavili svoja kratka prozna dela (dve A4 strani), prizor dramskega besedila ali pa krajši literarni esej na izbrano tematiko iz občin Dobrepolje, Grosuplje in Ivančna Gorica, poezijo (do tri daljše pesmi ali več krajših pesmi).

 

Rok oddaje del je 1. 10. 2013.


Prva tema, s katero se pridružujemo duhu časa ter sodobnim razmeram v »naravni družbi«. Z razpisano temo vas  želimo spodbuditi k razmišljanju o boljšem svetu. Citiramo naslov letošnje mednarodne razstave, ki je potekala v  soorganizaciji OI Ljubljana okolica pod nasloom Sveta ne smemo pustiti takšnega kot je.  To je moto našega razpisa. Z njim vas želimo spodbuditi k razmisleku o današnjem stanju v našem globaliziranem svetu. Predvsem pa vas usmeriti k pozitivnim delovanjem človeka na naši Zemlji. O pogledu in premisleku o mikro lokalnih in makro globalnih stanjih, v katerih živimo. Želimo, da razmislite in podate pozitivne lastnosti naše družbe, naše narave. Spregovorite o vaših vpetostih v mikrokozmos in možnostih posameznikovega in skupinskega delovanja v makrokozmosu.

 

V svojih besedilih poiščite pozitivne vsebine življenja danes ter jih poskušajte razviti.


Mentorica srečanja Stanka Hrastelj* bo strokovna spremljevalka našega srečanja. Z vami se bo pogovorila o vašem literarnem ustvarjanju na podlagi vašega vnaprej poslanega gradiva in predstavitve na srečanju.

1 V letu 2012 in 2013 je pot tem naslovom potekal Mednarodni pedagoško umetniški simpozij na Poljskem, v  ZDA, na Danskem in v Sloveniji. Kuratorka celotnega projekta je bila Teresa Žebrovska s Pedagoške univerze na Poljskem. Koordinatorka projekta za Slovenijo je bila Joanna Zajac Slapničar, organizatorka vseh dogodkov v  Sloveniji pa JSKD OI Ljubljana okolica in Tatjana Avsec.

 

Pesnica in pisateljica Stanka Hrastelj* iz Krškega je doslej objavila pesniški zbirki Nizki toni (Založba GOGA, 2005), Gospod, nekaj imamo za vas (Študentska založba, 2009) in roman Igranje (Mladinska knjiga, 2012). Za literarno delo je prejela več nagrad, med drugimi modro ptico za najboljši roman (2012), naziv vitezinja poezije (2007), nagrado za najboljši prvenec (2005) in naziv najboljša mlada pesnica Slovenije (2001). Poleg pisanja se ukvarja z organizacijo in moderiranjem kulturnih dogodkov, literarnim mentorstvom in z oblikovanjem keramike.

 

Dela pošljite po elektronski pošti: oi.ivancna.gorica@jskd.si  ali na naš naslov: JSKD OI Ivančna Gorica, Cesta II. Grupe odredov 17, 1295 Ivančna Gorica. Več o naši dejavnosti si lahko preberete na: www.jskd.si in www.kultura-ustvarjanje.si

 

Simona Zorc Ramovš , Luka Puš, Simona Zorko

Oglejte si tudi