Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Festival Stična z zadnjimi kulturnimi poslasticami letos

Dogajanje 14. festivala Stična - festivala  glasbe, gledališča in likovne umetnosti, ki se je letos začelo 22. novembra, se je prevesilo  v zadnjo tretjino. Potem, ko so obiskovalci minuli četrtek lahko spremljali pripoved o Turčiji skozi oči motorista  Slavka Marina, je ta četrtek, 5. decembra ob 20. uri na vrsti pogled v življenje  ene najbolj zaprtih verskih skupnosti amiše.  Andreja Rustja, diplomirana zgodovinarka in profesorica teologije, turistična vodička, novinarka pa tudi popotnica, je nekaj časa  preživela med njimi  v Pensilvaniji (ZDA).  Predstavila  bo njihov vsakdanjik brez električne energije, televizije, avtomobilov, njihove tradicionalne obleke, obrede ob rojstvu in smrti, divjo vožnjo s kočijo, gradnjo hiše, trgovine in pokazala nekaj predmetov. 

 

Zagnani mladi igralci iz gledališke skupine Drzne in lepi so z režiserjem Dejanom Spasićem ustvarili avtorsko gledališko predstavo Adolescenca, ki je premiero doživela  prejšnjo soboto;  spreminjanje otroka v odraslo osebo spremljajo številna vprašanja in dileme. Tematika petkove predstave (6.12. ob 20.00) Igre u pijesku  je prav tako odraščanje, prve  ljubezni, moško-ženski odnosi, razočaranje  in bolečine,  vse v socialnem kontekstu današnjega časa. Predstava je tudi kritika družbe, a se prvenstveno ukvarja z občutki odraščajočih mladih v današnji družbi. Na odru Kulturnega doma Stična se bo s predstavo Igre u pijesku predstavil  Teater Fedra iz  BiH. 

 

Potem ko je prejšnji konec tedna  na odru Bara Jama stala hrvaška skupina Jinx  in zažigala s svojimi »komadi«: Da smo se voljeli manje, Na čemu si ti, Smijem se, Strijele na horizontu, Tamo gdje je sve po mom…, se bo čisto za konec letošnjega festivala, to  soboto,  7.12. ob 21.30 na istem odru z unikatno glasbo, zmesjo skaja, swinga, rockabillya, modernega jazza, kubanskih ritmov ter brazilske glasbe, pod vplivom punk-rocka, predstavila Red Five Point Star - trboveljska skupina, ki je stala tudi že na velikih odrih z velikimi imeni svetovne glasbene scene.  Pred tem, ob 19.30 uri pa čaka vse obiskovalce posebna  glasbena poslastica na odru  Kulturnega doma Stična: vrhunska pevka Manca Izmajlova s svojimi gosti MePZ Zborallica.  Koncert sodi  v sklop  turneje 100 srčnih koncertov, ponuja pa kakovostno glasbo, polno ljubezni do Slovenije in slovanske kulture.  

 

AGRAGOLD v sodelovanju s KULTURNIM DRUŠTVOM STIČNA nagrajuje obiskovalce FESTIVALA STIČNA. Z vsako kupljeno vstopnico lahko brezplačno izberete dva od treh ponujenih proizvodov, ki so na voljo v trgovini Maver v Stični  do 15. decembra.

 

Predprodaja vstopnic:
Stična: Bar Jama, Market Marinka Maver s. p.
Ivančna Gorica: Prince pub, Knjižnica Ivančna Gorica
Šentvid pri Stični: Market Pipo
Grosuplje: Časopisna kavarna Mestne knjižnice Grosuplje

Informacije: 
031 289 351, 031 843 900, 031 669 616
www.festival-sticna.si
www.kd-sticna.si
info@kd-sticna.si 


Vir: 

http://www.zarolaj.si/reportaze/pestro-dogajanje-na-festivalu-sticna-se-nadaljuje


 

 

Oglejte si tudi