Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
4°C
PON.
25°C
3°C
Oceni objavo

Uspešni gorjanski ultramaratonci

Gorjanci so poleg vsega tudi precej športni in častno zastopajo naše barve izven meja občine, celo izven meja države. Letošnje leto so zaznamovali odlični nastopi treh gorjanskih ultramaratoncev. Če smo katerega nehote zgrešili, nam prosim javite rezultate, z veseljem jih bomo delili z ostalimi bralci.

Skratka, omeniti in pohvaliti moramo Nika Goloba – Taubya. Udeležil se je maratona, pravzaprav gorskega teka »100 milj Istre«, kar v nam bolj znanih merskih enotah pomeni 165 km teka čez drn in strn. V svoji kategoriji moških do 35 let je zasedel odlično 4. mesto, v skupnem pa 14. mesto od sedemdesetih, ki so prispeli v cilj. Za tek je porabil 30 ur, 45 minut in 11 sekund. Težavnost proge si lahko predstavljate z ogledom trase na priloženi sliki zemljevida Istre. Podvig vsekakor ni za vsakega, Taubyji so pač redkost ne samo za Gorje.

Druga dva, Anže Pretnar in Klemen Repinc – Krepc, sta se udeležila 75 kilometrskega maratona Celje – Logarska dolina, ki je štel tudi za evropski pokal. Anže je v svoji kategoriji moških do 29 let zasedel 5. mesto s časom 6 ur, 18 minut in 40 sekund. Klemen pa v kategoriji moških do 44 let 3. mesto s časom 6 ur, 56 minut in 22 sekund. V skupnem sta bila izmed 170-ih udeležencev Anže na 13., Klemen pa na 29. mestu.

Kdor rad teče se pač težko ustavi, zato je omenjena ekipa v začetku oktobra za konec sezone tekla še na Triglav in nazaj. Omenjenim trem so se pridružili še Jožica – s ponosom povemo, da je tudi Gorjanka ter dva tekača iz Blejske Dobrave.

Vsem skupaj čestitke za vztrajnost. Verjamemo, da bomo o vas še lahko pisali!

Oglejte si tudi