Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-2°C
JUTRI
12°C
1°C
Oceni objavo

Premiera filma Sladka štirideseta uspela

KUD Kamot je mlado društvo iz Zasipa pri Bledu, ki je pred šestimi leti z veliko navdušenja in zanesenosti začel ustvarjati veseloigre z avtorskimi besedili vaščanke Lucije Vidic. Do lanskega leta smo člani društva na oder postavili tri veseloigre, Usodno pletno, Pokljuškega zdravnika in Upravno enoto. Avtorske predstave so nasmejale naše zveste gledalce in vsakič napolnile dvorane do zadnjega kotička. Da je iz vsake situacije potrebno potegniti nekaj dobrega, je dokaz naš prvi 45-minutni film Sladka štirideseta.

Po premieri na zadnji julijski dan pred picerijo Briksen na Bledu in že prvi ponovitvi v Kulturnem domu Zasip smo ponosni in presrečni, da smo ponovno razveselili naše gledalce. Snemanje je potekalo v Zasipu in na Bledu, kjer se ob prelepi kulisi Blejskega jezera pred filmsko kamero znajdejo štiri dekleta: Lucija Vidic, Meta Vodnjov, Leja Dabič in Katja Pretnar. Pri štiridesetih letih se podajo na pot spominov in prijateljstva z nostalgijo na mlada leta. Večer je napet, zanimiv, nostalgičen in poln preobratov. Vsak gledalec, starejši od 20 let, se najde v določenih situacijah in se hitro spomni na svojo mladost. V filmu nastopajo člani društva in nekaj gostujočih amaterskih igralcev.

Za snemanje so nam prijazno odstopili prostor v vaški gostilni Kurej, v baru Troha Bled in v Grajskem kopališču. Za masko glavnih igralk je poskrbela Alja Sušnik, za glasbeno kuliso filma pa je zaslužen Marko Pirc. Scenarij in besedilo sta mojstrsko napisala naša člana Mark Džamastagič in Lucija Vidic. V sodelovanju z Bled.TV smo ustvarili nekaj zanimivega in zabavnega.

Zahvaljujemo se vsem, ki so nam omogočili, da smo našo prvo izkušnjo s filmom doživeli tako doživeto in zabavno. Posebna zahvala pa velja naši zvesti sponzorki Emi Pogačar in njenim kremšnitam iz Conditusa, ki vse spremenijo v sladko, tudi 40. leta!

Za vse naše zveste gledalce in tiste, ki vas zanima, kaj vse se dogaja, ko dopolniš 40 let, bo film na ogled tudi v prihodnje. Spremljajte našo fb-stran z vsemi novimi datumi predvajanja.

Ana Hlebanja za KUD Kamot

Oglejte si tudi