Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Gledališka predstava Pokljuški zdravnik


V nedeljo, 10. 12. 2017, ob 19. uri, je Kulturno-umetniško društvo Kamot Zasip v Kulturnem domu Zasip krstno uprizorilo gledališko predstavo Pokljuški zdravnik. Besedilo je napisala Lucija Vidic, ki je že lani skupaj z možem Aljažem Vidicem z Usodno pletno navdušila mnoge gledalce.

V igri nastopajo Aljaž Vidic, Urša Bizjak, Meta Vodnjov, Gašper Peterman, Ana Hlebanja, Mark Džamastagič, Sara Gracelj, Domen Ivanšek in Andrej Gracelj. Za tehnično podporo skrbi Nejc Hlebanja.

Osrednja tema letošnje veseloigre govori o izgradnji superobvoznice, ki bi povezovala dva slovenska bisera, Bled in Bohinj, ter s tem rešila marsikateri problem. Težava se pojavi, ker trasa obvoznice poteka tudi po kmečki zemlji, čemur se lokalni prebivalci seveda uprejo. V razburkanem svetu bohinjskega para, Gorjanca, zapeljivke Sonje, uradnice Žvine, občinskega svetnika Zmrzala, župnika in lastne mame skuša vse za skupno dobro varno krmariti edini glas razuma, dr. Martin Grabner, vse dokler …

Nastopajoči se zahvaljujemo vsem, ki so nas kakor koli podprli pri predstavi, predvsem pa naslednjim sponzorjem: Piceriji Rustika, Cvetličarni Potočnik, Penzionu Mayer, Občini Bled, Antusu,Conditusu in Frizerskemu studiu Adesign.

Za igro je izredno zanimanje, saj je bila premiera razprodana v nekaj dneh, prav tako prva ponovitev (17. 12.)  v zasipškem kulturnem domu. Naslednji predstavi bosta 26. (razprodana) in 29. decembra v KD Zasip.

Po novem letu bomo nadaljevali z gostovanji v bližnjih krajih. Vsi ustvarjalci se že veselimo marca, ko bomo predstavo postavili na oder Festivalne dvorane Bled, ki je lani prav tako z Usodno pletno napolnila vse sedeže.


Spremljajte nas na fb-strani Pokljuški zdravnik.

 

Ana Hlebanja za KUD Kamot Zasip

Oglejte si tudi