Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Pokljuški zdravnik zagotavlja, da obvoznica bo!

»Zemlje ne damo! Nikoli!« vztrajajo mnogi, ko pride do ideje gradnje obvoznice. »In zakaj vedno trasa poteka po kmetijskih zemljiščih? In zakaj ravno po naših zemljiščih in ne sosedovih?« Satiričnost, družbena krtičnost, smeh in solze. Vse to lahko pričakujete v veseloigri Pokljuški zdravnik, ki v soboto, 10. marca 2018, ob 20. uri prihaja na oder Festivalne dvorane Bled.
Prav želja mnogih gledalcev je mlade gledališčnike iz Kulturno-umetniškega društva Kamot iz Zasipa spodbudila, da po lanskoletni uspešnici Usodna pletna, ki je bila odigrana kar osemnjatkrat in je postala polnoletna, pripravijo novo, prav tako z aktualno domačo tematiko.

 

Besedilo, ki trenutno gostuje na različnih odrih po zgornji Gorenjski, je napisala Lucija Vidic. V veseloigri nastopajo Aljaž Vidic, Urša Bizjak, Meta Vodnjov, Gašper Peterman, Ana Hlebanja, Mark Džamastagič, Sara Gracelj, Domen Ivanšek in Andrej Gracelj. Za tehnično podporo skrbi Nejc Hlebanja.

 

Osrednja tema letošnje veseloigre torej govori o izgradnji superobvoznice, ki bi povezovala dva slovenska bisera, Bled in Bohinj, ter s tem rešila marsikateri problem. Težava se pojavi, ker trasa obvoznice poteka tudi po kmečki zemlji, čemur se lokalni prebivalci seveda uprejo. V razburkanem svetu bohinjskega para, Gorjanca, zapeljivke Sonje, uradnice Žvine, občinskega svetnika Zmrzala, župnika in lastne mame skuša vse za skupno dobro varno krmariti edini glas razuma, dr. Martin Grabner, vse dokler …

 

Ne zamudite dramatičnega razpleta in se nam pridružite v Festivalni dvorani na Bledu, če pa takrat že imate načrte, nas lahko pridete pogledat v soboto, 3. marca, ob 19. uri v Ribno ali v nedeljo, 4. marca, ob 19. uri na Lancovo. V soboto, 24. marca, bomo ob materinskem dnevu igrali v Gorenju na Štajerskem, maja pa ponovno sodelovali na 21. Linhartovem gledališkem maratonu v Radovljici. Spremljajte nas na fb-strani Pokljuški zdravnik, da boste na tekočem z vsemi datumi.

 

Splača se!

 

 

(Zdravstvena) ekipa Pokljuškega zdravnika

Oglejte si tudi