Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Razburljiv začetek sezone članov v novi sezoni

V uradno 5. krogu 1 B DRL so lahko svoje rokometno znanje pokazali rokometaši RD Moškanjci Gorišnica v svoji domači dvorani. Za njimi so 3 gostovanja z nepričakovano dobrim a zasluženim izkupičkom 2 zmag, v 2. krogu pa je ekipa Izole pot končala zaradi naliva in prometne nesreče na primorski avtocesti.

Prvi gost je bila ekipa RK Škofljica. Začetek tekme je bil dokaj izenačen, bilo pa je čutiti veliko nervoze na obeh straneh, zaradi tega so sledile napake in izključitve. Izključitve ob prekrških so bile kaznovane s sedemmetrovkami gostujoče ekipe, ki v prvem polčasu niso končale za hrbtom domačega vratarja.

Na odmor so s prednostjo 2 golov odšli gostje- 12: 14.

Drugi polčas je bil še bolj napet, saj so zaradi izključitev na igrišču  več minut ostali 3 igralci in vratar. V tem obdobju so domači igralci pokazali veliko borbenost , zabili nekaj golov, da so držali priključek, ker so šele  v 55 minuti domači igralci po dolgem času prvič povedli. Sledil je dramatičen zaključek, ki je marsikomu v dvorani pospešil utrip ali pripomogel k skrajšanju nohtov. 30 sekund pred koncem je bil rezultat izenačen, domači igralci pa so se v zadnjem napadu zbrali, zabili gol in postavili končni rezultat 33: 32. Sledil je ples zmagovalcev, bili so deležni tudi bučnega aplavza publike.

V petek, 14.10 ob 19.00 prihaja v goste ekipa Izole. Upajmo na se močnejšo podporo iz tribun.

 Zadnji vikend v oktobru pa je predviden sosedski derbi z ekipo RK Velika Nedelja. Kljub temu, da so igralci zunaj igrišča prijatelji, nosi tekma v sebi veliko naboja za prestiž. Lansko sezono ni bilo priložnosti, ker je bila najbližja ekipa v

 

100 km oddaljeni Sevnici.

 Za RD Moškanjci Gorišnica so igrali vratarji Tim Kroflic, Boštjan Brodnjak in Filip Ranfl, v polju pa so se  trudili Nejc Sandor, Denis Hrupič, Urban Tement, Žiga Zupanič, Žan Ozmec, Nejc Geč, Domen Lorenčič,  Matic Leben, Tomas Bedrač, Nino Bedrač, Urh Belšak, Blaž Žnidarič , manjkala sta mladinca Nejc in Gal Trunk

 Trener in strateg domače ekipe je v novi sezoni izkušeni Ivan Hrupič.

Oglejte si tudi