Oceni objavo

ZNOVA NA STOPNIČKAH NA POKALNI TEKMI KARATE ZVEZE SLOVENIJE

Tokrat smo se odpravili na 2. pokalno tekmo Karate zveze Slovenije in dosegli odlični dve medalji in nehvaležnih pet petih mest v konkurenci 500 tekmovalcev. Pokalno tekmovanje ki šteje med najteže in z veliko konkurenco je upravičilo svoj sloves, saj se je kar vrstilo dobrih nastopov. Zelo smo bili veseli da so se tudi naši mladi fantje opogumili in nastopili med najboljšimi v državi.

Najprej je nastopil v katah Mario Fras, ki je tokrat moral nastopiti kar med mladinci. Njegov žreb je bil odličen, a mu je do medalje zmanjkalo 0.2 točke in se je zato moral še enkrat potruditi, toda imel je veliko boljše nasprotnike in se je moral zadovoljiti z petim mestom. Med mlajšimi kadeti so nastopili Luka Knaus, Staš Grgec in Nik Rapič, ki pa se šele dokazujejo na tekmovanjih takšnega obsega. V veliki konkurenci so vsi morali priznati premoč nasprotnikov in Luka je celo imel možnost nastopiti v repasažu, kjer je trema in neizkušenost naredila svoje. Naši fantje so imeli še eno možnost, d ase izkažejo in so nastopili še ekipno, kjer pa se niso najbolje ujeli, a nove izkušnje so bile dovolj za peto mesto. V katah sta nastopili še Tjaša Rojs in Stela Kostanjevec, ki pa sta obe klonili v prvem krogu tekmovanja. Tjaša je kljub dobremu nastopu v konkurenci več kot trideset tekmovalk se raje posvetila ekipnemu nastopu. V ekipi je nato nastopila z Gajo Rojs in Lejlo Verbošt, kjer so premagale vse ekipe le odlične gostujoče ekipe jim ni uspelo, tako da so nazadnje zasluženo dosegle drugo mesto.

 Sledili so nastopi v športnih borbah, kjer smo veliko pričakovali, a vedeli da je tekma na najvišjem nivoju v naši državi. Tjaša Rojs je bila odlična se borila in zmagovala z velikim zanosom, ter dosegla odlično peto mesto, saj ji je zmagovalka tekmovanja omogočila repasaž. Prav podobno se je zgodilo z Stelo Kostanjevec, ki je prav tako dosegla peto mesto. Tako smo kar nekajkrat ostali pod stopničkami, ki bi jih v nekaterih drugačnih okoliščinah lahko dosegli. Gaja Rojs in Lejla Verbošt sta nastopili v isti kategoriji kadetinj, kjer sta v hudi konkurenci najboljših tekmovalk morali pokazati kaj znata in kaj zmoreta. Lejla je nastopila prva in kar v prvem krogu dobila večkratno državno prvakinjo iz Žalca, ki je za vse tekmovalke v tej kategoriji nepremagljiva. Tako jo je premagala in ji omogočila repasaž, kjer pa Lejla ni uspela in dosegla še eno nehvaležno peto mesto. Zato pa je Gaja bila na drugi strani žreba, ki je z veliko željo zmagovala in v repasažu dosegla še eno medaljo in domov odnesla še eno tretje mesto.

 Čestitamo vsem za odlične športne nastope!

Oglejte si tudi