Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
4°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

TRI MEDALJE NA POKALNI TEKMI KARATE ZVEZE SLOVENIJE

Tekmovalno sezono je tokrat otvorila 3. Pokalna tekma Karate zveze Slovenije, kjer je nastopilo 368 tekmovalcev iz 47 klubov iz vse Slovenije. Nekateri so nastopili, ker so želeli si zagotoviti nastop na državnem mladinskem prvenstvu, nekateri za izboljšanje skupnega pokalnega seštevka in nekateri za preverjanje forme. Nastopila je elita slovenskega karateja in konkurenca je bila neprizanesljiva do slabših tekmovalcev. Skupaj smo osvojili kar 3 bronaste medalje in eno peto mesto.

Najprej so bile na vrsti kate in med prvimi je nastopila Tjaša, ki je imela največjo konkurenco, a ji polni repasaž ni šel na roko, saj je pod velikim psihičnim pritiskom morala priznati premoč tekmice. Vse to jo je še dodatno motiviralo v nadaljnjih nastopih. V kata teamu so nastopili Staš Grgec, Nik Rapič in Luka Knaus, ki pa so zelo solidno izvedli ekipni nastop, kar pa je bilo dovolj za odlično tretje mesto. Sledil je nastop Fras Maria, ki je nastopil med mladinci. On se je pomeril z najzahtevnejšimi katami in z najboljšimi v svoji kategoriji. Nastop brez napake je bil dovolj za novo tretje mesto, ki smo ga dobili. In nato je bil na vrsti ekipni nastop naših deklet Lejle Verbošt, ter Gaje in Tjaše Rojs, ki so odlično nastopile in izgubile možnost za finale po odločitvi sodnikov. Počutili smo se nekoliko oškodovane in se morali zadovoljiti še z enim tretjim mestom, čeprav smo vedeli da bi lahko posegli višje. Naša dekleta je to podžgalo saj sta Tjaša in Gaja komaj čakali tekmovanje v športnih borbah. Nik, Staš in Luka so nastopili prav tako v posamezni kategoriji in se potrudili po svojih najboljših močeh, a v veliki konkurenci niso naredili vidnejšega rezultata.

Prva je nastopila Tjaša v kumiteju, ki se je hrabro borila in tudi vodila del borbe. Nasprotnica je nato dobila dve točki, kar bi bilo dovolj za njeno zmago. Tjaša ji tega ni želela dopusti in z atraktivno nožno tehniko ji zadala udarec v glavo. Na žalost pa so sodniki se odločili, da je bil udarec premočan in jo kaznovali z opominom, namesto z ipponom. Tako je izgubila boj in smo lahko samo še upali za nadaljnjo uvrstitev zmagovalke, ki bi omogočila Tjaši repasaž. To se na žalost ni zgodilo in za Tjašo je bilo tekmovanja konec. Medtem je imela Gaja Rojs prvi boj, ki ga je suvereno dobila. Na žalost je pa v drugem krogu dobila za tekmico Adelo iz Žalca, ki pa je razred zase v tej kategoriji. Gaja je utrpela tudi lažjo poškodbo, a je to ni oviralo v repasažu. Hrabri boji in dobre tehnike ji niso bile dovolj za še eno zmago. V zelo enakovrednem boju je nasprotnica minimalno vodila, a Gaji je na koncu zmanjkalo par sekund in mogla se je zadovoljiti z petim mestom. 

Čestitamo vsem za odlične športne nastope!

Oglejte si tudi