Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
SOB.
24°C
8°C
Oceni objavo

Spletna prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku

»Vse se dá!« poje v svoji pesmi slovenski glasbenik in avtor pesmi Vlado Kreslin. V običajnih razmerah bi peli in plesali v naši novi večnamenski športni dvorani, kjer bi skupaj z učenci OŠ Duplek in OŠ Korena, ob pomoči njihovih mentorjev ter različnimi društvi iz občine, pripravili prireditev. Tako pa smo pristopili na drugačen način in – pripravili spletno prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku.

8. februar je slovenski kulturni praznik - v spomin na leta 1849 umrlega pesnika, doktorja Franceta Prešerna. Imenujemo ga tudi Prešernov dan. Ta dan je bil za praznik razglašen že leta 1945, vse od leta 1991 pa je tudi dela prost dan. V počastitev slovenskega kulturnega praznika bomo letos v občini Duplek pripravili spletno prireditev, ki bo predvajana premierno v nedeljo, 7. februarja 2021, ob 20. uri.

Spletno prireditev si boste lahko premierno ogledali na spodnjih povezavah:

spletna stran Občine Duplek

Tokratni program spletne prireditve je v celoti pripravljen iz arhivskih posnetkov nekaterih preteklih prireditev in verjamemo, da se boste z veseljem ozrli v preteklost, zato še posebej vabljeni, da se nam pridružite na predvečer dneva slovenske kulture.

Vabljeni k ogledu.

Oglejte si tudi