Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
8°C
PON.
26°C
6°C
Oceni objavo

Podpis pogodbe zaDravo

Interpretacija narave ob reki Dravi

Načrt interpretacije narave na območju Natura 2000 Drava je nastal v procesu medsektorskega sodelovanja strokovnjakov in lokalnih deležnikov ter predstavlja celovit koncept ter podlago za usmerjeno načrtovanje kakovostne interpretacije narave na območju Natura 2000 vzdolž reke Drave.

S celotnim načrtom želimo kakovostno interpretirati in poudariti pomen naravno ohranjenih dinamičnih rek, reko Dravo in njene naravne procese ter nanje vezano biodiverziteto. Hkrati želimo osvetliti vplive človekovega poseganja v rečni prostor in pozitivne učinke človekovega preudarnega ravnanja s prostorom.

S tem namenom je bila načrtovana tudi interpretacija v okviru projekta zaDravo. Partnerji projekta smo z izbranim izvajalcem RPS d.o.o. podpisali pogodbo - «Nabava opreme in ureditev interpretacijskih točk, učnih poti, poligonov in infocentrov v sklopu projekta »zaDravo«


Vzpostavili bomo naslednje interpretacijske enote:

  • 2 učni poti,
  • 3 info centre,
  • 4 poligone,
  • 7 interpretacijskih točk.


Interpretacija pomeni dodano vrednost za območje od Limbuškega nabrežja do Središča ob Dravi. Obiskovalcem bomo z interpretacijskimi enotami približali naravo ter 4 habitatne tipe in 11 rastlinskih in živalskih vrst, rečni in obrečni ekosistem Drave ter spremembe le-tega skozi zgodovino.

Oglejte si tudi