Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
9°C
Oceni objavo

Posvet o cestno prometnih predpisih in varni udeležbi v prometu

V Svetu za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Duplek, se trudimo za to, da bi bili naši občani varni tudi takrat, ko so udeleženi v cestnem prometu kot pešci, kolesarji ali vozniki motornih vozil.  Zavedamo se, da smo vsi bili različnih oblik izobraževanja na tem področju deležni pred mnogimi leti, večina takrat ko smo opravljali vozniški izpit, kasneje pa nič več. Med tem pa se nenehno spreminja prometna infrastruktura, prometni predpisi in tudi prometna signalizacija.

 

Za boljšo osveščenost na tem področju smo zato pripravili posvet, ki je bil v četrtek, 22. 10. 2015 v Domu krajanov v Zg. Koreni. Uvodno predavanje o prometni signalizaciji in prometnih predpisih je pripravil podpredsednik sveta, g. Simon POŠTRAK, ki je sicer zaposlen v Izpitni komisiji IC Maribor in je odličen poznavalec  tega področja. Po izredno izčrpnem  in nazornem predavanju, ki so ga vsi prisotni sprejeli z odobravanjem, smo odprli širšo razpravo, v kateri so lahko vsi prisotni postavljali vprašanja  in izpostavili dileme, s katerimi se vsakodnevno srečujejo. Na vprašanja je poleg g. Poštraka odgovarjal tudi predstavnik Policije, Davorin Štelcer, pomočnik komandirja PP Maribor I.

Ob koncu so vsi prisotni pohvalili takšno obliko izobraževanja na temo varnosti v cestnem prometu in izrazili željo, da podobno izvedemo še večkrat. Zato načrtujemo, da bomo podoben posvet organizirali tudi prihodnje leto.

Vse občane Občine Duplek tako že v naprej vabimo na načrtovani dogodek, v upanju na še večjo udeležbo.

Za prometno varnost smo namreč odgovorni prav vsi.

 

Marjan Vrbnjak

Predsednik SPVCP

Oglejte si tudi