Oceni objavo

Predlaganje članov volilnih odborov za izvedbo rednih volitev poslancev v Državni zbor RS, ki bodo 24. 4. 2022

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, je z  Odlokom o razpisu rednih volitev v Državni zbor Republike Slovenije, razpisal redne volitve poslank in poslancev v Državni zbor Republike Slovenije. Za dan glasovanja je določena nedelja, 24. 4. 2022.


Na podlagi 41. člena Zakona o volitvah v državni zbor (Uradni list RS, št. 109/06 – ZVDZ-UPB, 54/07 – odločba US, 23/17 in 29/21) se pri imenovanju članov volilnih odborov najprej upoštevajo predlogi političnih strank, s katerih list kandidatov so bili na zadnjih volitvah v državni zbor izvoljeni kandidati, in sicer po vrstnem redu glede na število izvoljenih kandidatov pri čemer v primeru enakega števila odloči žreb, nato pa predlogi drugih političnih strank in lokalnih skupnosti ter njihovih delov.
 
Glede na to, da bodo volilni odbori vodili glasovanje na v voliščih v času, ko bo treba izvajati ukrepe zaradi preprečitve širjenja virusne bolezni COVID-19 (npr. upoštevanje karantene, samoizolacije in drugih posebnih ukrepov) pričakujemo, da bodo okrajne volilne komisije imele težave pri sestavi volilnih odborov, saj se v praksi pri imenovanju volilnih odborov soočajo s problemi, ko od političnih strank ne prejmejo dovolj predlogov, zato pozivamo vse zainteresirane, da izpolnite prijavnico za člana volilnega odbora in jo pošljete do 25. 2. 2022 na mail: darja.rojko@duplek.si
 
Ob tem posebej poudarjamo, da bodo morali člani volilnih odborov na dan glasovanja (24. 4. 2022) izpolnjevati PCT pogoj (preboleli, cepljeni, testirani).
 
OVK Občine Duplek
Dokumenti, priloge


Vir: Občinska spletna stran

Oglejte si tudi