Logo MojaObčina.si

Duplek

JUTRI
19°C
2°C
TOR.
18°C
-1°C
Deli
2148

Aquasystems krepi zavedanje mladih o pomenu varovanja voda z natečajem "Varujmo svojo kapljico vode"

Maribor, 17. 2. 2020 – AquaSystems v okviru družbeno odgovornega projekta Varujmo svojo kapljico vode razpisuje natečaj, katerega namen je aktivno in zabavno izobraževanje osnovnošolcev o tematikah, povezanih z varovanjem voda. 

 

AquaSystems je skrb za Dravo in njeno okolico postavil kot ključno vodilo delovanja. V družbi s strokovnim in odgovornim upravljanjem Centralne čistilne naprave (CČN) Maribor že več kot petnajst let zagotavljajo okoljevarstveno podporo lokalnim skupnostim, svojo primarno dejavnost pa dopolnjujejo s številnimi družbeno odgovornimi projekti, s katerimi spodbujajo ohranjaje Drave ter življenja v reki in ob njej tudi za prihodnje generacije.

Mednje spada tudi projekt osveščanja in izobraževanja mladih o skrbnem ravnanju z vodo Varujmo svojo kapljico vode, ki ga letos izvajajo že štirinajsto leto, do zdaj pa je v njem sodelovalo že več kot 10.000 učencev iz šestnajstih šol na mariborskem področju. V okviru projekta so učiteljem in učencem na voljo izobraževalni DVD – kratek film s prikazom čiščenja odpadnih voda ter brezplačni delovni zvezek »Varujmo svojo kapljico vode«, s pomočjo katerih spoznajo vsebine o varovanju in čiščenju voda. 

»Projekt poleg izobraževalnih vsebin vključuje tudi risarski ali raziskovalni natečaj. Letos smo se odločili za sodobnejšo različico in učence spodbudili k izdelavi izobraževalnih kvizov o pomenu varovanja Drave na posebni digitalni platformi, ki bo dodatno spodbudila njihovo kreativnost,« je ob najavi natečaja povedal mag. Leon Lozar, direktor AquaSystems.

Natečaj je namenjen učencem osnovnih šol iz občin Maribor, Pesnica, Miklavž na Dravskem polju, Ruše, Hoče-Slivnica in Duplek, ki lahko svoje kvize oddajo do 10. marca. Prejete kvize bo ocenila strokovna komisija in izbrala zmagovalnega, ki bo po njenem mnenju najbolj poučen in hkrati zabaven ter vsebinsko in vizualno izstopajoč. Nagrajeni bodo ustvarjalci najboljšega kviza in tri šole z največ prijavljenimi kvizi. Slavnostna podelitev nagrad bo potekala v okviru tradicionalne tekaške prireditve zDravo jutri, ki bo letos 14. junija.

Skrb za Dravo v praksi

Projekt Varujmo svojo kapljico vode se bo zaključil z vodenim ogledom CČN Maribor v Dogošah, ki ga bodo izvedli ob svetovnem dnevu voda. Dan odprtih vrat CČN Maribor je že tradicionalni dogodek, na katerem šolarje iz mariborskih šol na aktiven in zabaven način izobražujejo o tematikah, povezanih z varovanjem voda. Letos bodo mlade gostili 23. marca, v sklopu obiska pa bodo osnovnošolci spoznavali pomen vode za naše življenje, kako in koliko je porabimo v naših domovih, kje vse nastaja odpadna voda in kako jo očistijo v CČN Maribor, ki je druga največja čistilna naprava v Sloveniji.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi