Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
14°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

DVE MEDALJI ZA NAŠE KARATEISTE NA DRŽAVNEM PRVENSTVU KARATE ZVEZE SLOVENIJE

In naš Karate klub WKSA Duplek je odšel še na najprestižnejše tekmovanje, Državno prvenstvo Karate zveze Slovenije. Tekmovanje, ki ga ima vsak karateist za pomemben cilj sezone je bilo tokrat v Slovenskih Konjicah, kjer smo dosegli dve medalji v konkurenci 49 klubov in 343 tekmovalcev. Vzporedno je potekalo tudi državno prvenstvo v para-karateju, kjer nas je zastopal Damjan Žinko, ki je imel v svoji kategoriji kar 5 tekmovalcev. V prvem krogu se ni izkazal, pa zato v drugem dosti bolje opravil svoj nastop in tako zasedel 3. mesto.

Mario Fras je nastopil v med kadeti in se moral žal posloviti v prvem krogu. To je bilo njegovo prvo leto med najboljšimi, zato so bile to njegove pomembne izkušnje. Timoteja Čas in Sara Rojs sta prav tako tokrat ostali praznih rok v katah. Prva zaradi slabšega nastopa, slednja pa se je uvrstila v drugi krog med mladinkami in odlično izvedla kato, a je bilo to premalo za vidnejši rezultat med najboljšimi v državi. Da še ni bilo konec naših nastopov v katah sta poskrbeli Tjaša Rojs in Stela Kostanjevec. Obe sta nastopili v najštevilčnejših kategorijah in se nista uspeli boriti za medalje.

Sledile so športne borbe, kjer sta najprej nastopili Tjaša in Gaja Rojs. Čeprav so bili njuni nastopi precej bolj previdni in rezervirani, ker sta čutili pritisk državnega prvenstva, sta obe zelo dobro konkurirali nasprotnicam. Tjaša je v drugem kolu izgubila proti tekmovalki iz Postojne, katera pa ni uspela premagati naslednje tekmovalke. Tako je prikrajšala Tjašo za repasaž in bolj za tretje mesto. Zato pa je imela podoben začetek bojev Gaja, ki pa ji je bil omogočen boj za tretje mesto. Klub slabemu začetku je je ta dvoboj odlično in izkušeno si priborila in dosegla odlično 3. mesto. Sledil je nastop Lejle Verbošt, ki je od vseh imela največjo željo, a ji je v drugem krogu nadaljnje boje preprečila izkušena tekmovalka iz Ljubljane. Med zadnjimi je nastopil tudi Anel Zemljič, ki pa je med mladinci v najtežji kategoriji dobil predobre večkratne reprezentante in ostal na petem mestu.

Čestitamo vsem za odlične športne nastope! Bravo wksa

Oglejte si tudi