Oceni objavo

DRUGI KROG OSNOVNO/SREDNJE ŠOLSKE LIGE V KARATEJU 2021/2022

Karate klub WKSA Duplek se je tokrat udeležil drugega kroga Osnovno in Srednje šolske lige, ki je tokrat bila v Lovrencu na Pohorju. Že takoj se je vedelo da bo veliko tekmovalcev, saj je bil ves kraj poln karateistov. Nastopilo je namreč kar 250 karateistov, v skoraj 300 nastopih in sodelovalo 61 šol. Videli smo tudi neverjetnih 61 ekipnih nastopov. V kategorijah je bilo tudi več kot 40 tekmovalcev, kar je za ligaška tekmovanja veliko. Dosegli smo 6 medalj, od tega eno zlato in srebrno, ter štiri bronaste ter veliko izgubljenih repasažev, pri katerih nam je za malo ušlo še veliko drugih medalj.

Vse te dosežke smo dosegli z 12 tekmovalci, ki so nas navduševali in nas še velikokrat bodo.

Med prvimi je nastopil Lan Duh (OŠ Slava Klavora), ki je debitiral in odlično opravil svoj prvi preizkus. Sicer ni mogel nastopiti v svoji kategoriji, ki ni bila letos razpisana na OŠ ligi, saj ima slušni aparat, a je svoj nastop izvedel brez napake. Kmalu za tem sta v isti kategoriji kat nastopila Luka Knaus in Lan Potočnjak Pihler (OŠ Duplek),, ki sta prav tako odlično izvajala kate, a jima je nekoliko zmanjkalo športne sreče za poseg po medaljah. V konkurenci več kot 30 tekmovalcev sta se odlično odrezala. V isti kategoriji sta prav tako nastopila Nik Rapič in Staš Grgec(OŠ Duplek), ki sta še posebej dobro nastopila in se premagovala nasprotnike. Niku je do medalje v repasažu zmanjkalo višjih kat, saj je bilo v kategoriji več kot 40 tekmovalcev in je mogel velikokrat nastopiti z prvo kato, kar pa na žalost ni bilo dovolj za medaljo.

Natopili sta prav tako sestri Tjaša in Gaja Rojs (OŠ Voličina), ki prav tako nista imeli lahkega dela v svoji kategoriji. Odlični nastopi prav tako za njiju niso bili dovolj za medaljo, saj je prav tako Gaja izgubila boj za tretjo mesto. Nato je tudi nastopila Lejla Verbošt (OŠ Martina Konšaka), ter premagovala tekmovalke, a tudi ona izgubila boj za 3. mesto. Ana Gorečan (OŠ Duplek) je znova imela smolo z žrebom, saj je nastopila med izkušenejšimi tekmovalkami in s svojimi prvimi nastopi jim ni bila kos. Nikolina Štenta (OŠ Duplek) je tokrat debitirala in prav tako odlično nastopila v številčni kategoriji, a je v katah imela že zelo zrela dekleta, ki tekmujejo že nekaj časa in prav tako ni mogla poseči višje, a si je nabrala dragocene izkušnje. Nastopila je naša najboljša v katah Sara Rojs (SŠ Prometna) ki pa ji je že zelo dobro kazalo, a je tudi ona nazadnje izgubila boj za medaljo in to 2:1 v odločitvah sodnikov. Tako smo bili v marsikateri kategoriji osmoljenci in ostali pod vrhom brez medalje, kljub zelo dobrim nastopom. Nato se je pa dan prevesil v prid našim tekmovalcem. Naša dekleta Tjaša in Gaja Rojs, ter Lejla Verbošt so nastopila v Kata teamu, ter navduševala publiko, ter skladno premagovala ekipe vse do tretjega mesta, ki so si ga povsem zaslužila.

Sledile so športne borbe, kjer sta si odlični Gaja in Tjaša Rojs v kategoriji malčic -35 kg razdelili prvo in drugo mesto. Njuno odlično borbo je nadaljevala Lejla Verbošt, ki pa ji je zmanjkalo izkušenj proti bolj kakovostnim tekmovalkam, a so bili tudi njeni nastopi dovolj za bronasto medaljo. Jana Rojs (OŠ Korena) je nadaljevala z odličnimi nastopi v športnih borbah, a nikakor ni mogla prepričati sodnikov, da si njene tehnike zaslužijo točke. Tudi ona je zaključila z tretjim mestom, a je imela potencial za zmago. Kot najstarejša iz našega kluba je nastopila tudi Sara Rojs, ki pa se ji tudi ni vse izšlo po načrtih. Saj ji je žreb naklonil zelo agresivno nasprotnico, kar je botrovalo tudi kasnejši poškodbi. Klub vsemu je zasedla odlično tretje mesto in dodatne točke v ligi.

Z izkupičkom medalj in predvsem nastopov naših novih tekmovalcev smo zelo zadovoljni, saj je na tekmovanju v malo kategorijah bilo veliko tekmovalcev.

Čestitamo vsem!

Oglejte si tudi