Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
0°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

46. TRADICIONALNI MEDNARODNI S.K.I.F. KARATE-DO TURNIR »RUŠE 2023«

Tekmovanja se kar vrstijo in prišlo je na vrsto tekmovanje, ki ga že 46-ič organizirajo v Rušah. Turnir je eden  od najstarejših karate turnirjev v Sloveniji. Sodelovalo je 400 tekmovalcev in tekmovalk iz 21-ih klubov, ki so prihajali iz 5-ih držav. Županja MO Ruše ga. Urška REPOLUSK je po kratkem uvodnem govoru   tudi opravila svečano in uradno otvoritev 46.Mednarodna tradicionalnega S.K.I.F. karate-do turnirja za Pokal Ruše 2023.

Naš dosežek je bile neverjeten saj smo dosegli kar 6 odličij. Od tega kar 3 zlate, 2 srebrni in 1 bronasto.

Najprej so bile kate in športniki z velikim srcem para-karateisti. Damjan Žinko je osvojil drugo mesto in Lan Duh celo zmagal v svoji kategoriji, ter tako lahko dvignil pokal na zmagovalnih stopničkah. Med starejšimi malčicami je stopila na tatami Aida Gaberšek, ki je v prvem krogu premagala nasprotnico, a je imela v drugem manj sreče, saj je dobila odlično tekmovalko. Med starejšimi dečki smo imeli dva tekmovalca, Nika Rapiča in Staša Grgeca. Staš je kljub veliki želji naredil preveč napak, ki so ga na koncu stale zmage v prvem krogu. Nik je pa zelo popravil stave, kar ga je popeljalo do tretjega mesta. Nato sta nastopila tudi Luka Knaus in Nikolina Štenta, ki pa nista imela sreče z žrebom, saj je bila prevelika konkurenco za vidnejši rezultat. V katah je nastopila tudi Tjaša Rojs, ki je bila na dobri poti, da celo zmaga v svoji kategoriji, a jo je napaka med nastopom stala stopničk.

V športnih borbah, je med prvimi nastopil , ki je debitiral na tekmovanju. Kljub prvemu nastopu je premagal prvega nasprotnika z 3:0 in tako zabeležil svojo prvo zmago. Nato so nastopila naša tri dekleta, ki so dvignila publiko na noge. Najprej je nastopila , ki pa ji nasprotnica se ni pustila razviti in je kljub dobremu boju zgubila z minimalno razliko. Nato je nastopila njena sestra Gaja Rojs, ki si je zelo želela zmage. Pokazala je najlepše nožne tehnike na tekmovanju in dosegala ippone kot za šalo. Publiko je dvignila na noge, ki so jo ji dali glasne ovacije, kar jo je še dodatno spodbudilo, da je postala zmagovalka svoje kategorije. Njenih nastopov niso spregledali niti novinarji za katere je dala intervju za Televizijo Maribor (https://fb.watch/iUEiHx7-le/). In ko so že gledalci mislili, da so videli vse, je nastopila Lejla Verbošt, ki je znova prevladala z ročnimi tehnikami precej višje tekmice. Nekako so se uskladile izkušnje in želja, ter tudi njo pripeljale do najvišje stopničke, kjer je tudi ona dvignila pokal. Med mladinkami se je borila Nikolina Štenta, ki pa ima že precej večje tekmice. Dobila je dragocene izkušnje in nenazadnje tudi drugo mesto.

Tekmovanje so zaznamovale predvsem zmage naših deklet v športnih borbah, ki so dvignila na noge občinstvo s svojimi atraktivnimi tehnikami. Upamo, da bodo nastopila na Evropskem prvenstvu konec Oktobra. 

Čestitamo!

Oglejte si tudi