Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
1°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

45. MEDNARODNI TURNIR V KARATEJU - RUŠE 202

Znova vas obveščamo o ponovnem uspehu naših članov, ki so tokrat bili zelo uspešni na 45. tradicionalnem mednarodnem SKIF karate-do turnirju za pokal »RUŠE 2022«. Na turnirju, ki je eden najstarejših karate turnirjev v Sloveniji, je sodelovalo 350 tekmovalcev in tekmovalk, ki so prihajali iz 6ih držav. In sicer iz Slovenije, Romunije, Belgije, Češke, Srbije in Madžarske. Najboljši so bili predstavniki iz Romunije in nato Belgije.

Z našega karate kluba WKSA Duplek se je tekmovanja udeležilo 11 tekmovalcev in tekmovalk, od katerih jih je osem prvič nastopilo na tekmovanju takšnega obsega. Z njimi smo si zadali dobiti prve izkušnje in premagati strah, ki spremlja vsako tekmovanje. Naše izkušenejše tekmovalke so nam seveda pomagale pri tem in tudi same po dolgem času dobile nove nastope. Dosegli smo eno zlato, dve srebrni, eno bronasto in kar štiri četrta mesta. 

Med prvimi je nastopila in debitirala naša najmlajša Aida Gaberšek, ki se je klub slabemu zdravstvenemu stanju odlično izkazala v katah in suvereno premagala nasprotnico v prvem krogu. V drugem krogu je nato izgubila in ker ni bilo repasaža se je morala zadovoljiti z četrtim mestom, kar pa je odličen rezultat za prvi nastop in takšno tekmovanje.

Tudi Damjan Žinko je nastopil in sicer kot vedno v para-karateju, kjer je znova odlično nastopil in si tokrat celo prislužil zlato medaljo in pokal.

Med starejšimi dečki sta nastopila Staš Grgec in Nik Rapič prav tako v katah, in pokazala neverjeten napredek in željo, ki je v številni konkurenci tudi višjih pasov bila celo dovolj za drugo in četrto mesto.

Kar naša štiri dekleta so nastopila v isti kategoriji in bila odlična. Ana Gorečan je imela svoj prvi nastop, ki ga je izgubila proti kasnejši prvakinji. Imela je nekaj smole pri žrebu in tudi kategoriji, ki je bila težja kot bi bila sicer, a tudi to je del športa. Gaja Rojs, ki je bila odlično pripravljena je dosegla 5. mesto in Tjaša Rojs 4. mesto, ki ji je za las ušla medalja. Boljša od Lejle Verbošt je bila samo tekmovalka iz Belgije in je tako dosegla odlično 2. mesto v težki kategoriji.

Sara Rojs je nastopila v katah in se žal ni uvrstila naprej. Kar nekaj favoritinj se žal ni uvrstilo naprej, a so dobile nove izkušnje, ki bodo še kako prišle prav.

V športnih borbah sta nastopili Vita in Jana Rojs. Vita je suvereno zmagala prvi boj, a žal drugega zgubila, saj je utrpela lažjo poškodbo. Končala je na četrtem mestu, ki pa znova ni bilo dovolj za medaljo. Zato pa je Jana odlično nastopila in se uvrstila na tretje mesto. Klonila je namreč proti kasnejši prvakinji iz Romunije, ki je bila odlično pripravljena.

Čestitamo vsem za odlične nastope!


Oglejte si tudi