Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
8°C
NED.
22°C
10°C
Oceni objavo

3. POKALNA TEKMA KARATE ZVEZE SLOVENIJE 2022

In na vrsti je bila še zadnja pokalna tekma pred državnim prvenstvom pod okriljem panožne Karate zveze Slovenije. Naši tekmovalci so dosegli eno tretje, peto in šesto mesto, ter pokazali kar nekaj odličnih nastopov. Natopilo je 376 najboljših karateistov iz 52 klubov, ki so bili iz vse Slovenije.

Najprej je nastopil Mario Fras v katah in sicer v kategoriji kadetov. Na žalost se mu ni vse izšlo po načrtih saj je naredil napako in mu je nadaljnji nastop bil onemogočen. Za njim je nastopila Sara Rojs, ki je nastopila prav tako v katah in sicer v kategoriji mladink, kjer so bili najlepši nastopi na tekmi. Konkurenca je tokrat bila prehuda in za naslednjo tekmo se bo potrebno še dodatno pripraviti. In klub še dvema nastopoma, ki sta jih imeli Timoteja Čas in Tjaša Rojs se nam v katah ni uspelo priboriti do medalj ali vidnejšem rezultatu.

Naši upi so tudi tokrat bili v športnih borbah, kjer smo upravičeno pričakovali odlične nastope. Rojs Gaja in Tjaša sta obe nastopili v kategoriji deklic +40kg in obe sta bili naši favoritinji. Tjaša je bila prvo kolo prosta, v drugem je dobila odlično tekmovalko iz Postojne, ki pa vseeno ni bila kos nožnim tehnikam naše tekmovalke. Uspelo ji je doseči celo dva Ippona in taktično se boriti vse do konca boja. Njeni nastopi so spodbudili celotno ekipo in ovacije publike. Naslednji boj je imela z tekmovalko iz Ljutomera, ki pa je že od nekdaj trn v peti obema našima tekmovalkama. Tjaša se je hrabro borila, a na žalost izgubila z minimalno razliko. Nato je imela še boj za tretje mesto v repasažu, kjer pa ji sodniki niso bili najbolj naklonjeni, saj bi boj zlahka dobila. Tako se je na žalost mogla zadovoljiti z petim mestom.

Tudi nastopi Gaje niso bili neopaženi, saj so jo sestrini boji še dodatno podžgali, da se je tudi ona odlično borila. In nazadnje dosegla odlično 3. mesto. V tej kategoriji je bila moralna zmagovalka Tjaša Rojs saj je pokala neverjetno željo in borbenost, a na žalost ji je zmanjkalo nekoliko športne sreče. Še ena izkušnja več. Tudi med mladinci smo imeli nastop kjer se je boril Anel Zemljič v kategoriji +76kg, a mu manjka še veliko izkušenj in med izkušenimi borci je uspel doseči 6. mesto.


Čestitamo vsem za odlične športne nastope!



Oglejte si tudi