Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
6°C
SOB.
24°C
9°C
Oceni objavo

17. MEDNARODNI KARATE TURNIR NESTLA ŽGANKA

Mesec Februar smo začeli z novimi tekmovanji na katere smo se pridno pripravljali z našimi tekmovalci. 17. mednarodnega turnirja Nestl Žgank v Velenju, ki spada med največje v Sloveniji se je udeležilo več kot 500 tekmovalcev, iz osmih držav in kar 85 klubov. Tekmovanje je bilo v Rdeči dvorani in na šestih boriščih. Zaradi različnih okoliščin smo se tekmovanja udeležili s tremi tekmovalci iz našega Karate kluba Duplek in dosegli neverjeten uspeh. Odnesli smo kar 4 medalje, od katerih sta bili dve zlati ter ena srebrna in bronasta. 

Prvo zlato medaljo si je priboril Damjan Žinko v kategoriji para-karateja. Izvedel je kato nad pričakovanji in zasluženo zmagal. V kategoriji para-karateja je nastopil tudi Lan Duh in prav tako zmagal v svoji kategoriji. Upamo še na veliko njunih uspehov.

Nato so v kategoriji mlajših kadetinj nastopila naša dekleta z Lejlo Verbošt in sposojenimi tekmovalkami, ter se kljub malo skupnim treningom solidno ujele, kar je bilo dovolj za dosego tretjega mesta. In zanimivi del tekme se je šele začel takrat. Lejla je nastopila v kategoriji mlajših kadetinj, kjer se je pomerila z najboljšimi tekmovalkami, ki so bile ne le visokorasle ampak tudi precej izkušenejše. A jim to ni bilo dovolj saj je z odličnimi tehnikami povzročala skrbi nasprotnicam. Prvi krog je imela prost, v drugem pa se je borila z precej večjo Kristančič Živo iz Ljubljane. Ta je že vodila za dve točki in štiri sekunde pred koncem boja celo poškodovala Lejlo. To pa jo je le spodbudilo, da je zgolj v štirih sekundah napravila preobrat in obrnila rezultat sebi v prid. Nato se je pomerila z Stojanovič Nedo iz Salzburga, ki pa je bila tudi precej močnejša po postavi, a je Lejla jo povsem onemogočila z močnimi ročnimi tehnikami, ki so jo povsem presenetile in prikovale dobesedno na tla. Sapo ni vzelo samo tekmovalki ampak celi ekipi iz Avstrije, ki so bili primorani spremeniti taktiko v finalu svoji tekmovalki Sarah Kemetinger. Ta je Lejlo povsem premagala, a le-ta je bila skriti adut avstrijske reprezentance, saj je dosegla kar tri zlata odličja in zelo prispevala k temu da je ekipa iz Salzburga bila najboljša na turnirju.

 Čestitamo za odlične boje in neverjeten uspeh naše ekipe! 

Oglejte si tudi