Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
14°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

14. POKAL DOMŽALE SKIF 2022

Udeležili smo se mednarodnega tekmovanju v Domžalah, ki ga je organizirala SKIF zveza Slovenije. Na turnirju je sodelovalo 274 tekmovalcev in tekmovalk, ki so prihajali 15 klubov iz Slovenije,  Romunije,  Češke in Italije. Na tekmo smo se zaradi bolezni nekaterih odpravili z enajstimi tekmovalci in se okronali kar z osmimi medaljami. To sta bili 2 zlati, 4 srebrne in 2 bronasti medalji. Kot najboljša v kategoriji je Lejla Verbošt dobila celo pokal, ki ji bo dal dodatno spodbudo.

V para-karateju sta nas zastopala Lan Duh in Damjan Žinko, kjer sta oba opravila nastope brez napak in zasedla drugo in tretje mesto. Med številnimi tekmovalci so nastopili v katah tudi Aida Gaberšek, Nik Rapič in Staš Grgec, ki pa niso imeli sreče pri žrebu in za povrh še veliko konkurenco. Tako, da jim kljub dobrim nastopom preboj v vrh ni uspel. So pa vsi pokazali veliko željo in borbenost, ki jim bo gotovo še kdaj prinesla dobre rezultate. Smo pa v katah znova dočakali lepe nastope Tjaše in Gaje Rojs, ki sta dosegli drugo in tretje mesto. Premagala ju je samo predstavnica Romunije. 

Sledile so športne borbe, kjer so naša dekleta požela ovacije publike, saj so z atraktivnimi tehnikami dvignila publiko na noge. Tjaša Rojs je klub odličnim nastopom imela nekaj smole in ker ni bilo repasažev se je mogla zadovoljiti z petim mestom. Kljub temu, da je z nožnimi tehnikami z lahkoto dosegala ippone in požela velik aplavz ji ni uspelo dominirati v kategoriji. Zato pa je Gaja Rojs imela več sreče z žrebom in nasprotnicami, ter dosegla 2. mesto. Prvo mesto je bilo rezervirano za Lejlo Verbošt, saj je zmagala  v svoji kategoriji in za dosežek dobila tudi pokal. V športnih borbah je nastopila tudi Nikolina Štenta, ki šele dobiva prva izkušnje v tej disciplini, a že kaže velik potencial in bomo o njej gotovo še veliko slišali. Prav tako je nastopila Jana Rojs, ki pa je imela zelo čvrste nasprotnice. Naj omenimo da je to tekmovanje bilo v tradicionalnem karateju in pri starejših so bili dovoljeni kontakti v glavo, ki so se tudi točkovali. Zato je točke na takem nivoju še težje doseči.

Čestitamo vsem za odlične športne nastope!

Oglejte si tudi