Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

1. POKALNA TEKMA KZS 2023

Tokrat je bila prva pokalna tekma v Luciji, ki smo se je udeležili z štirimi tekmovalci. Udeležili bi se jih še z več registriranimi tekmovalci, a zaradi razdalje, šolskih obveznosti in udeležbe tekmovanja v Ulcinju smo prišli maloštevilni.

Najprej sta nastopila Nik Rapič in Staš Grgec v katah in v konkurenci dvajsetih najboljših iz vse Slovenije. Oba sta imela prvi krog prost, kar nam je dalo upanje. Nik je sicer odlično izvedel kato, a je nasprotnik bil na veliko višjem nivoju in zasluženo ga premagal. Staš je pa imel veliko več sreče, saj je klub porazu njegov nasprotnik iz Velenja zasedel celo 2. mesto in s tem omogočil Stažu boj za repasaž. Drugi nastop je bil veliko slabši kot prvi, a je napaka nasprotnika ga ponesla v boj za 3. mesto. Na žalost pa sta ga pritisk in neizkušenost na takšnih tekmovanjih ga stala medalje, ki bi mu jo z veseljem privoščili.

V športnih bojih je med mlajšimi kadetinjami nastopila Lejla Verbošt, ki pa je bila v kategoriji +52kg, kjer se je borila z veliko večjimi in tudi težjimi tekmovalkami na najvišjem nivoju države. Prvo borbo je izgubila od daleč najboljše tekmovalke iz Celja, ki je na koncu tudi zmagala. Ta pa ji je omogočila repasaž in boj za tretje mesto, kjer se je borila z reprezentantko iz Oplotnice, ki pa je bila agresivnejša in izkušenejša. Tako se je mogla na koncu zadovoljiti z 5. mestom, ki pa ji je prinesel veliko novih izkušenj.

Nazadnje je nastopila med kadetinjami še Nikolina Štenta, ki je tudi debitirala na pokalni tekmi, kot naši fantje. Pomanjkanje izkušenj in let treningov je nadomestila z borbenostjo in srčnostjo, kar pa je bilo dovolj za 3. mesto na pokalni tekmi.

 Čestitamo vsem za odlične športne nastope!


Oglejte si tudi