Oceni objavo

1. DRŽAVNO POKALNO TEKMOVANJE V KARATEJU IN PARA-KARATEJU SLOVENIJE

Konec meseca Aprila je bilo v Črnomlju 1. Državno pokalno tekmovanje v karateju in tudi para-karateju, kjer je nastopilo 350 najboljših tekmovalcev iz vse Slovenije. Tekmovanja smo se udeležili z šestimi našimi člani. Tekmovanje, ki je tokrat bilo prvič v Beli krajini je bilo za naše člane zelo uspešno. Tokrat so se tako kakovostnega tekmovanja udeležili skoraj vsi prvič, a smo že osvojili eno drugo in dve tretji mesti!

Vzporedno z rednim tekmovanjem je potekala pokalna tekma v para-karateju, kjer je Damjan Žinko sicer v maloštevilni konkurenci nastopil in zasedel drugo mesto. Kmalu za njim je nastopil Fras Mario, ki pa je imel že zelo dobre in izkušenejše nasprotnike. Napaka na koncu kate ga je stala nadaljnjega nastopa. Najmlajša Timoteja Čas je nastopila v svoji kategoriji osemnajstih deklic in premagovala nasprotnice zelo samozavestno. Po zaslugi repasaža je dosegla odlično tretje mesto. V isti kategoriji kat sta nastopili Stela Kostanjevec in Lejla Verbošt, ki pa sta obe klub solidnemu nastopu hitro izgubili, saj sta nastopili proti zelo dobrim nasprotnicam, ki sta kasneje izgubili in nista omogočili repasaža za naši tekmovalki.

Sledila so športne borbe, kjer je Lejla nastopila zelo samozavestno proti večji tekmovalki, in povedla v točkah. Pokazala je tudi nekaj odličnih tehnik, a je na koncu izgubila 3:4 zaradi pomanjkanja izkušenj iz tekem takšnega nivoja. Tudi Anel Zemljič je odlično nastopil, a se je že v začetku vedelo da bo imel težko, delo z trenutno najboljšim borcem Slovenije, ki v višino meri okrog dva metra. Na koncu je Anel dosegel prav tako 3. mesto in pokazal da je odličen borec.

Četitamo!

Oglejte si tudi