Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
12°C
JUTRI
15°C
3°C
Oceni objavo

Stand up v KKC-ju skozi oči obiskovalke

Tako imenovani stand up komedije, zvrst komedije, ki je bil Topličanom v KKC-ju na ogled 30. decembra lani,  v svetu postaja vse bolj priljubljena; gre za edino prireditev, ki se že vnaprej ve, da bo zabavna. Najboljši stand up komiki izberejo svoje lastne dogodke in doživetja, za katere vedo, da se dogajajo tudi gledalcem. Na ta način se jim približajo in se jih dotaknejo. 

Sama obiskujem ob torkih zvečer večere stand up komedije v klubu Desetka v prostorih Slovenske Kinoteke na Miklošičevi cesti v Ljubljani, kjer ta večer nastopa od štiri do šest izbranih stand up komikov iz vse Slovenije, petkovi večeri pa so rezervirani za stand up komike iz drugih držav. Tudi sama sem že vpisana v izobraževanje za stand up komika, ki bo potekal letos spomladi, saj me ta tematika res privlači.
Vse to sem spisala, ker so me nastopajoči tako presenetili s kvaliteto svojih nastopov; na več mestih so presegli vse komike, ki sem jih videla v vsem zadnjem letu. Njihovi nastopi so bili topli in iskreni in prav vsi so poželi velik aplavz. Teme, o katerih so govorili, so bile tako vsakdanje, pa vendar izredno duhovite.
Tako je mlada študentka opisala na sicer komični način, kako je mladina danes odvisna od pomoči staršev, da se mi je njen oče prav zasmilil, čeprav sem tudi sama večkrat žrtev kaznovanja o prekršku, čeprav vozim zelo malo. Pomirilo me je, da nisem edina. Mladi doktor medicine je odlično opisal trpljenje mladega starša. Obdobje nespečnosti ob majhnih otrocih smo vsi preživljali, njegova pripoved me je v mislih vrnila na te naporne čase. Treba je bilo zaslužiti, se izobraževati, skrbeti za večjega otroka in se v celoti posvetiti dojenčku. To zmore le mlad človek s svojo energijo in predvsem ljubeznijo do malega bitjeca.
Nadvse odličen je bil povezovalec. Publiki se je približal s svojo neposrednostjo, odlično izbrano tematiko, ki jo je sprotno dopolnjeval po trenutnem vzdušju v avli. Med drugimi kvalitetami pa je tudi zelo privlačne zunanjosti in posebej pohvaljen za odlično krojeno obleko, ki mu je zelo pristajala. Komiki, ki sem jih spoznavala do sedaj, so bili večinoma v vsakdanjih študentskih oblačilih in tudi voditelji. S svojo pojavo je Tin dokazal, da spoštuje prebivalce Dolenjskih Toplic in tako stand up komedijo predstavil kot vsaj enakovredno zvrst drugih gledaliških predstav .
Čestitke Tinu, čestitke vsem nastopajočim in izredna pohvala tako dobri organizaciji prireditve. Kultura je v KKC-ju v Dolenjskih Toplicah pod vodstvom Primoža Primca dobila končno pravo mesto. Dogodki se kar vrstijo, en je popolnejši od drugega in vsi težko pričakujemo napovednik za naslednji mesec.


Zapisala: Dr. Tjaša Strobelj

Oglejte si tudi