Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
SOB.
26°C
5°C
Oceni objavo

Državno prvenstvo v 3D tokrat na Pogorelcu

Lokostrelski klub Dolenjske Toplice in Lokostrelska zveza Slovenije sta 22. avgusta v okolici polharskega doma na Pogorelcu organizirala odprto in državno prvenstvo v disciplini 3D krog in finale. To je bila za naš klub prva tekma na takšni ravni. Zaradi dobre organiziranosti preteklih tekem smo tokrat ponosni beležili rekordno število tekmovalcev. Kar 174 jih je bilo, prišli pa so iz Slovenije, s Hrvaške, iz Italije in Srbije. Mednarodna udeležba seveda pripomore k promociji našega turističnega kraja in v večini so tekmovalci iz drugih držav prenočevali v Dolenjskih Toplicah.

 

V pripravo in organizacijo smo člani kluba vložili veliko časa in truda, saj tekma državnega nivoja zahteva svoj protokol. Že nekaj let izbiramo lokacijo, ki bi bila tekmovalcem prijazna tako v strukturi terena kot tudi na pogled. Na Pogorelcu je odmaknjena od naseljenih predelov in tako lahko tekmovanje poteka v mirnem vzdušju. Pred tekmo je treba teren trasirati in določiti mesta posameznih tarč. Iz doline je treba pripeljati tarče, pijačo, hrano in ostale pripomočke. Na prizorišču tekme je treba izobesiti zastave vseh udeleženk in poskrbeti za primerno ozvočenje.

 

Tekmovalce smo tokrat pri prijavah pričakali z dobrodošlico, kavo, čajem in prigrizki, za hrano in pijačo pa je bilo poskrbljeno ves čas. Tekmo je odprl predsednik lokostrelske zveze Leon Uratnik, v imenu občine pa je tekmovalce nagovoril občinski svetnik Aleš Pršina. Pred tekmo poteka ogrevanje na poskusnih tarčah, nato pa se tekmovalci porazdelijo na dodeljene točke in s streljanjem opravijo krožno pot. Na tekmi se cilja 24 različno velikih tarč, ki so od stojišča lahko oddaljene najmanj deset in največ 45 m. Razdalje tekmovalcem niso poznane, razgibanost terena (dolina, hrib, nakloni, drevoredi, sence) pa jim včasih oteži določanje razdalj, kar daje tekmi poseben čar. Po besedah sodnikov je bila tekma zahtevna, kar se za državno prvenstvo tudi spodobi. Tokrat smo se člani kluba pri organizaciji izredno izkazali in pokazali timski duh. Delo je bilo razdeljeno in vsak od nas ga je opravil po dogovorih in usklajeno.

 

Kljub napornim pripravam so se nekateri naši člani udeležili tudi tekme in dosegli dobre rezultate. Na državnem prvenstvu je Anton Avguštin s samostrelom osvojil 2., Matjaž Lešnjak pa 3. mesto, Aljoša Mohorčič je bil s sestavljenim lokom 8. Glede na rezultate so lahko posamezniki nastopali tudi v izločilnih bojih za absolutno državno prvenstvo. Dobili smo državnega prvaka med člani samostrelov, ki ga je prvič usvojil Matjaž Lešnjak, Anton Avguštin pa se je uvrstil na 3. mesto. Fotogalerija tekme je na ogled na spletni povezavi: https://www.flickr.com/photos/iztok/sets/72157655324641193/

 

Ob koncu tekme sodniki (kar štirje so bili) podajo svoje mnenje o organizaciji in izvedbi tekme. Tokrat smo prvič zadostili prav vsem kriterijem in osvojili vse možne točke (40), kar pomeni, da je bila tekma pripravljena vzorno, kar so sodniki v svojem poročilu tudi napisali.

 

K dobri organizaciji so pripomogli tudi vsi podporniki: Občina Dolenjske Toplice, Gozdno gospodarstvo Novo mesto d. d., Pivovarna Robbas, Turkanovič Asim s. p., Picerija Račka, Gostišče Oštarija, Gostišče Kolesar, Frizerski salon Jelka, Martina Pekolj s.p., Špina d. o. o., Eventus Novo mesto, Rich Computers. Predsednik kluba Iztok Fink pa se zahvaljuje vsem članom, ki so s svojim delom prispevali k res dobro pripravljenemu in izvedenemu državnemu prvenstvu. In zgodba je ponovljiva, v to smo prepričani. Vse v zlato!

UB, LK Dolenjske Toplice 

 

Oglejte si tudi