Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Prvi šolski dan

1. september se je pri nas začel že zelo zgodaj zjutraj. Jutro je bilo drugačno od vsakodnevne jutranje rutine. No, končno je bila ura 8.45 in sva odšla proti šoli. 

 

Pred  šolo sva se srečala s starši in prijatelji iz vrtca in z novimi sošolci. Nato so nas povabili v jedilnico, kjer so nas že čakali učenci, ki so imeli v rokah »rumene rutice« oziroma okrog vratu rumene varnostne odsevnike. Po uvodnem  pozdravnem govoru ravnateljice Maje Bobnar je prvošolčkom vse najlepše v šoli zaželel tudi župan Jože Muhič. Policist Jan Zavodnik jih je spomnil na varno hojo v prometu ter uporabo otroških varnostnih sedežev in varnostnih pasov v avtomobilu. Predstavil jim je uporabo in namen rumenih varnostnih odsevnikov, ki so jih ta dan dobili.

 

Nato je postalo zanimivo: učiteljica je poklicala bodočega prvošolca, ta je prišel do nje, učenec iz 9. razreda pa mu je podaril odsevno rutko in ga pospremil iz jedilnice v garderobo ter nato v razred. Starši smo ponosno in za vzpodbudo s ploskanjem pospremili vsakega prvošolčka. Na koncu smo se jim v razredu pridružili. Že so sedeli v krogu na stolih in se umirjeno pogovarjali, se smejali ... Sledil je njihov uvodni pozdravček, nato pogovor, pravljica in risanje na vsebino pravljice. Čas je hitro minil, za konec so se prvošolci posladkali s sadno kupo. 

 

Tako kot v mnogih družinah je bil tudi pri nas ta dan zelo pomemben, da pa je bil še popolnejši, smo ga izpolnili še z obiskom bazena.

 

Najlepša hvala vsem, ki ste se potrudili in prispevali delček svoje malenkosti in ste našim prvošolčkom pripravili lep sprejem, da je prvi šolski dan minil v prijetnem vzdušju.

 

IRENA PEČNIK, mamica prvošolčka

Oglejte si tudi