Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Dan z umetnico


19. novembra nam je svoje slikarsko ustvarjanje predstavila Boža Jambrek iz Šentjerneja. Slikarka je članica likovne sekcije KUD Dolenjske Toplice. Že vrsto let sekcija sodeluje z OŠ Dolenjske Toplice tako, da v drugi razred pride na obisk izbran umetnik, ki prikaže svoje delo.

Jambrekova nam je tokrat predstavila slikanje z akrilom. Za prikaz smo skupaj z učenci izbrali sončnice. Po razlagi, kako se dela sploh lotiti, je vsakemu od drugošolcev dovolila, da dodajo svoj kanček k nastalemu likovnemu delu. Da smo lažje dočakali končno stvaritev, smo reprodukcijo dela ustvarjali tudi v klopeh z vodenimi barvami. Mislim, da smo s svojimi izdelki presenetili tako našo gostjo kot starše, ki so si ogledovali razstavo pred učilnicama. Jambrekova si je delo otrok natanko ogledala in njenih pripomb med samim slikanjem otrok je bilo malo, saj so bili otroci, kot je povedala, zelo ustvarjalni. 


Sodelovanje z umetniki je za učence dobro, saj dobijo vpogled v to, da si preživljanje dni lahko popestrimo z različnimi dejavnostmi, ki mnogim predstavljajo ne le hobi, ampak tudi poklic in zaposlitev. Na naši šoli smo sklenili, da bomo pripravili stalno razstavo likovnih del gostujočih umetnikov. Vsako leto bo razstava rasla in vsako leto bodo naši učenci spoznavali nove obraze. Hvala likovni sekciji KUD Dolenjske Toplice.


mag. URŠKA BUČAR

Oglejte si tudi