Logo MojaObčina.si

Dolenjske Toplice

JUTRI
33°C
17°C
NED.
35°C
19°C
3396

POLETJE V KOČEVSKEM ROGU 2021

Letos ponovno odpiramo Kočevski rog obiskovalcem, ki si želijo spoznati njegovo izjemno naravno in kulturno dediščino: od pragozdov, kraških jam, drevesnih velikanov, ogroženih živalskih vrst, zdravilnih rastlin do sledi izginulih kočevarskih vasi, ruševin parnih žag, ohranjenih partizanskih bolnic in Baze 20 ter različnih spominskih obeležij druge svetovne vojne. Pripravili smo pester program dogodkov, s katerim želimo pritegniti javnost, ki želi spoznati in doživeti izbrane roške zgodbe ob terenskem vodenju poznavalcev. Nosilci dogodkov so društva, zavodi, posamezniki in ustanove, ki tu živijo, delajo, raziskujejo roško naravo in sledi preteklosti ali pa tu iščejo mir ter ustvarjalne in rekreativne potenciale. Večina dogodkov poteka v občutljivem prostoru narave, zato jih načrtujemo izvesti v okviru manjših skupin kot vodene sprehode, pohode, predstavitve in delavnice.

Splošne informacije za udeležence Izvajalec programa je Občina Dolenjske Toplice v sodelovanju z nosilci dogodkov. Prijava in informacije: potrebna je predhodna prijava pri izvajalcih dogodkov. Potrebna oprema za vse dogodke: terenska obleka in obutev ter malica in pijača iz nahrbtnika. Podrobnejše informacije: www.dolenjske-toplice.si  Facebook stran: Letos ponovno odpiramo Kočevski rog obiskovalcem, ki si želijo spoznati njegovo izjemno naravno in kulturno dediščino: od pragozdov, kraških jam, drevesnih velikanov, ogroženih živalskih vrst, zdravilnih rastlin do sledi izginulih kočevarskih vasi, ruševin parnih žag, ohranjenih partizanskih bolnic in Baze 20 ter različnih spominskih obeležij druge svetovne vojne. Pripravili smo pester program dogodkov, s katerim želimo pritegniti javnost, ki želi spoznati in doživeti izbrane roške zgodbe ob terenskem vodenju poznavalcev. Nosilci dogodkov so društva, zavodi, posamezniki in ustanove, ki tu živijo, delajo, raziskujejo roško naravo in sledi preteklosti ali pa tu iščejo mir ter ustvarjalne in rekreativne potenciale. Večina dogodkov poteka v občutljivem prostoru narave, zato jih načrtujemo izvesti v okviru manjših skupin kot vodene sprehode, pohode, predstavitve in delavnice. Vabljeni k udeležbi in ogledu programa letošnjega Poletja v Kočevskem rogu.
Vsi dogodki bodo izvedeni v skladu z ukrepi Vlade RS in priporočil NIJZ. V primeru poslabšanja epidemiološke slike bodo ti odpovedani ali prestavljeni na primernejši termin.
Splošne informacije za udeležence Izvajalec programa je Občina Dolenjske Toplice v sodelovanju z nosilci dogodkov. Prijava in informacije: potrebna je predhodna prijava pri izvajalcih dogodkov. Potrebna oprema za vse dogodke: terenska obleka in obutev ter malica in pijača iz nahrbtnika.

Podrobnejše informacije: www.dolenjske-toplice.si  
Vsi dogodki bodo izvedeni v skladu z ukrepi Vlade RS in priporočil NIJZ. V primeru poslabšanja epidemiološke slike bodo ti odpovedani ali prestavljeni na primernejši termin.

Dokumenti, priloge:

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi