Logo MojaObčina.si

Dolenjske Toplice

DANES
1°C
-1°C
JUTRI
0°C
-9°C
Deli
550

RAZSTAVA LIKOVNE SEKCIJE KUD DOLENJSKE TOPLICE

 

Včeraj smo v Humanitarnem centru RK Novo mesto, odprli razstavo Likovne sekcije KUD Dolenjske Toplice. Svoje slike razstavljajo: Boža Jambrek, Irena Štangelj Pavlakovič, Rezka Arnuš, Tadej Kramaršič, Tomaž Kocuvan, Vera Lukšič in Zdravko Červ.

Likovna sekcija, ki deluje z mešanim pevskim zborom in otroško gledališko skupino v okviru KUD Dolenjske Toplice, ustvarja pod vodstvom akademskega slikarja Jožeta Kumra. Vsako leto pripravijo več društvenih razstav, osrednji dogodek pa je organizacija slikarskega EX –tempora Dolenjske Toplice, ki je z leti prerastel že v mednarodnega. Člani razstavljajo na različnih skupinskih razstavah po Sloveniji in tujini, razstavljajo tudi samostojno. Pri svojem delu so uspešni, saj so dobitniki že več nagrad in priznanj.

Na slovesnosti pred odprtjem razstave je stil vsakega posameznega slikarja opisal akademski razstavljalca in mentor Jože Kumer. V zahvalo in spodbudo je člane likovne sekcije nagovorila tudi podžupanja Občine Dolenjske Toplice Mojca Šenica. Za kulturni program je poskrbela OŠ Dolenjske Toplice, nastopala sta učenca Andraž Matoš na harmoniki in Gregor Bučar na kitari in s petjem. Slikarsko razstavo je odprl predsednik OZRK Novo mesto Marjan Grahut in povabil obiskovalce, da si slike ogledajo. Na koncu se je za možnost sodelovanja z RK Novo mesto zahvalila predsednica likovne sekcije rezka Arnuš.

Veseli smo bili, da so se množično pridružili člani društva gluhih in naglušnih, ki so poskrbeli tudi za prevod govorjene besede v znakovni jezik, namreč med likovnimi ustvarjalci je tudi njihov član. Za obiskovalce je razstava odprta do konca maja v našem delovnem času.

                                                                                                                                    

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!