Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
6°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

OBISKALI SMO 16. FESTIVAL ZA 3. ŽIVLJENJSKO OBDOBJE (F3ŽO)

Člani Društva upokojencev Dolenjskih Toplic, smo 29.septembra 2016, že 11.

po vrsti obiskali naslovno prireditev v Ljubljani. Predsednik Društva, nas je že na avtobusu opozoril na pestrost dogodkov, ki so se vrstili, v času našega razpoložljivega časa. Skupinsko fotko udeležencev smo naredili takoj ob prihodu pred Cankarjev dom, potem pa smo se razpršili, skladno s svojimi zanimanji in potrebami.

 

Lahko smo si pogledali sejemsko razstavo izdelkov, storitev in informacij, več kot 160. razstavljalcev iz Slovenije in tujine. Lahko smo prisostvovali izobraževalnim programom, v štirih konferenčnih dvoranah. Spremljali smo kulturni program na Odprtem odru ali na Medgeneracijskem odru, kjer so se vrstili pevski, plesni, glasbeni nastopi ....

 

Nekateri člani Društva, ki so v dobri dondiciji, so izoristili spremljevalni program MO Ljubljana: z vlakcem Urbanom so se peljali na Ljubljanski grad, peš sestopili, si ogledali Ljubljano ...

 

Nekateri so se srečali s prijatelji, spet drugi so se znašli v v Festivalski kuhinji ali pa so se udeležili kakšne delavnice ali razstave. Ko sem postala utrujena, sem se "vsedla na vlak SŽ", postregli so mi s kavico in vodo in v mislih uživala na poti z morja domov. Opomogla sem si in poklepetala, z obiskovalci Festivala, iz drugih krajev Slovenije.

 

Tokratna prireditev je nosila naslov: VSI SMO ENA GENERACIJA. Ta naslov so upravičili številni otroci in mladostniki, ki so nastopali na Medgeneracijskem odru, aktivni udeleženci s svojimi izdelki in storitvami in upokojenci. Slednji so bili, bodisi soustvarjalci Festivala ali pa obiskovalci, ki z vsakoletnim obiskom izrazimo hvaležnost, da smemo biti priča na osrednjem slovenskem dogajanju medgeneracijskega sodelovanja in solidarnosti, ki vzpodbuja aktivno starost in je namenjen izboljšanju kakovosti življenja starejših.

 

Na avtobusu smo vso pot klepetali o zanimivih doživetjih, vtisih, spoznanjih, na zgodnji večerji pa smo bili že doma.
ivana Parovel

Oglejte si tudi