Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
SOB.
26°C
5°C
Oceni objavo

Kolesa sreče drugič v še večjem številu

Rotary klub Dolenjske Toplice, Servis in prodaja koles Štangelj ter Društvo Sonshine so zadnjo majsko soboto že drugo leto zapored uspešno izvedli kolesarski izlet z namenom Kolesa sreče, ki je bil namenjen ozaveščanju o avtizmu in zbiranju sredstev za pomoč družinam, ki živijo z njim.
Na jasi v Dolenjskih Toplicah se je zbralo okoli 200 udeležencev, ki so s sodelovanjem in prispevki podprli namen dogodka. Ob tem se še posebej zahvaljujejo vsem podpornikom projekta, med katerimi izpostavljajo občini Dolenjske Toplice in Straža, ki sta z veliko dobre volje priskočili na pomoč organizatorjem. Kolesarji so na osrednjem delu dogodka opravili 22 kilometrov dolgo pot, v naravi, pretežno po gozdnih in poljskih poteh. Letos so na svoj račun prišli tudi pohodniki, saj je bil organiziran tudi dodaten rekreativni pohod z arheološko vsebino in strokovnim vodenjem. Poleg kolesarjenja in druženja je bil osrednji namen dogodka predstavitev tematike avtizma, za kar je poskrbelo Društvo Sonshine – evropski center za obravnavo avtizma, ki je s kratko predstavitvijo osvetlilo izzive, s katerimi se srečujejo družine z avtizmom.

Zbrana sredstva v višini več kot 5.500 evrov bodo v celoti namenili za pomoč družinam, ki živijo z avtizmom - natančneje staršem otrok z avtizmom bodo omogočili, da se udeležijo usposabljanja za Son-Rise Program®, ki jih usposobi, da vzamejo usodo svojih otrok in svojih družin v svoje roke in začnejo sami doma izvajati terapijo za svoje otroke. Primož Mihelič iz društva pri tem poudarja, da pri Kolesih sreče ne gre le za zbiranje sredstev, saj obravnava avtizma zahteva celovit in dolgoročen pristop. Pomagamo namreč lahko le celostno, za to pa potrebujemo ozaveščeno družbo, ki avtizem razume in ga sprejema.

Rotary klub Dolenjske Toplice s Kolesi sreče še poglablja svoje dobrodelne dejavnosti in sledi viziji delovanja v dobro skupnosti, pri tem pa na prvo mesto postavlja pomoč mladim in otrokom.

 

MOJCA KREN

Foto: ČRT JAKLIČ

Oglejte si tudi