Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
7°C
JUTRI
25°C
11°C
Oceni objavo

Atleti uspešni na mednarodnih in državnih tekmovanjih

Medalja na EYOF-u

13. olimpijski festival evropske mladine se je odvijal od 26. do 30. julija v Tbilisiju v Gruziji. Na njem je tekmovalo tudi 13 slovenskih atletov, ki so uspeli izpolniti zelo zahtevne mednarodne norme. Gre za tekmovanje 49 držav evropskega kontinenta, sodeluje pa približno 2.500 športnikov v različnih športih. Predstavlja največji športni dogodek za mlade športnike, stare med 15 in 17 let, ki si nabirajo izkušnje za nadaljnja tekmovanja in se hkrati prvič srečajo z olimpizmom.

Član slovenske reprezentance je bil tudi naš atlet, 16-letni Matevž Cimermančič, ki je tekmoval v teku na 2000 metrov zapreke. Nastopil je že prvi dan in poskrbel za prvovrstno presenečenje. Z odličnim tekom si je pritekel prvo veliko medaljo - osvojil je srebro in tako priboril tudi prvo slovensko medaljo na tem velikem dogodku.

 

Uspehi z državnih prvenstev

V Novi Gorici se je 27. julija odvilo člansko državno prvenstvo, kjer so topliške atletinje nastopile odlično. Jerca Petrovič in Tina Guštin, obe še mladinki, sta v članski kategoriji uspeli osvojiti svoji prvi članski medalji. Petrovičeva je bila po maturi na gimnaziji, ki jo je opravila z odličnim uspehom, tretja v skoku v daljino, Guštinova pa si je v skoku v višino priskakala bron. V troskoku so tekmovale tri naše atletinje: Mersiha Kazič je bila 5., dve mesti za njo se je uvrstila Jerca Petrovič, 8. pa je bila Lea Pavlin.

27. in 28. junija so imeli svoje državno prvenstvo starejši mladinci, kjer je odlično tekmovala Jerca Petrovič. V skoku v daljino je osvojila drugo mesto in izpolnila normo za nastop na balkanskih igrah za mladinke. Izkazali sta se tudi Lea Pavlin s 4. in Barbara Jaklič s 6. mestom v troskoku. Med mladinci pa je 6. mesto v troskoku osvojil Aljaž Siročič.

Še teden prej so na Ptuju na državnem prvenstvu odlično tekmovali mlajši mladinci. Matevž Cimermančič je osvojil srebrno medaljo v teku 2000 metrov zapreke, Laura Medle pa je prvič uspela priti v veliki finale na državnem prvenstvu, v katerem je z osebnim rekordom osvojila 8. mesto.

 

4. mesto na balkanskih mladinskih igrah

Sanje vsakega športnika so nastop na velikem tekmovanju in letos sta normo za prvo večje tekmovanje izpolnila dva naša člana. Je pa tudi v atletiki žal tako, da si morajo športniki sami plačati pot, če želijo nastopati za svojo državo in v klubu smo, skupaj z našimi zvestimi sponzorji, našli sredstva in Jerci Petrovič omogočili to izkušnjo. Nastopila je na balkanskih igrah za starejše mladince in osvojila odlično 4. mesto v skoku v daljino, kar je odlična popotnica in motivacija za nadaljnje delo ter vstop na mednarodno sceno.

Na mlajše mladinskih balkanskih igrah je nastopil tudi 16-letni Matevž Cimermančič, ki je bil na 2000 metrov prepreke ravno tako 4. Ves čas je odlično tekel, na zadnji oviri pa imel smolo, saj je padel in tako izgubil boj za zmago. Vse ure trdega treninga pa so se povrnile na EYOF-u.

MAJDA KRIŽE, Športno društvo Dolenjske Toplice

 

 

Oglejte si tudi