Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
5°C
JUTRI
10°C
6°C
Oceni objavo

Društveno kolesarjenje

Vsak četrtek v sezoni med aprilom in oktobrom imamo v načrtu društva kolesarjenje. Tako smo se tudi 16. aprila zbrali pred društvenimi prostori, se prešteli in ugotovili, da se je udeležba od prvega letošnjega kolesarjenja teden dni prej povečala za polovico.
Hitro smo uskladili potek trase in v šali z nami povabili tudi gospo Mlinarjevo, ki je ravno prišla mimo. Zahvalila se je za povabilo in poudarila, da še ni bila na kolesu pa tudi zdravje in leta ji tega ne dopuščajo. Mi pa smo se zavihteli na sedeže svojih biciklov in se podali na dogovorjeno traso. Najprej mimo hotela Balnea pa naprej po Ulici Maksa Henigmana in proti Sušicam. Spotoma smo opravili malo šolo kolesarjenja in že smo bili v Dobindolu. Po prvem večjem vzponu smo ugotovili, da nekateri še niso pripravljeni za nadaljnje vzpenjanje, zato smo obrnili in se vrnili v dolino. V Toplicah smo preverili, ali novi lokal Pub pri mostu že obratuje, a smo bili žal prehitri. "Pridite popoldan, bo že," so nam rekli. "V redu, pa takrat," smo odvrnili. Kolesarka je morala domov po opravilih, zato sva jo pospremila do odcepa za jaso. A mimogrede smo pri šoli srečali našega člana Tineta in ga poprosili, da nas fotografira. Prijazno je to tudi storil. Hvala! Posloviva se od kolesarke, midva pa prek Polja v Stražo do Prečne in v Češčo vas, kjer sva preverila stanje konjičkov, gospodar konjeniškega centra Branko Grubačevič
pa nama je postregel z osvežilnim napitkom. Mimogrede naju je povabil na ogled na Gorjance v kraj Popoviči na Hrvaškem, kjer v zapuščeni vasi ureja turistični kompleks. Ja, bomo šli pogledat! Nadaljujeva prek Zaloga in Straže, si ogledava nov most preko Krke in se odpeljeva domov. Lakota priganja.

Društvena kolesarjenja so namenjena predvsem druženju in lažji rekreaciji, zato nikakor ne hitimo in si ne zadajamo pretežkih tur. Da preverite, ali to res drži, se nam prihodnji ali kateri drug četrtek enostavno pridružite.

DUŠAN KRAŠEVEC, DU Dolenjske Toplice

Oglejte si tudi