Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
6°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

. SREČANJE PROSTOVOLJCEV PROJEKTA " STAREJŠI ZA STAREJŠE"

V petek 23. septembra 2016 so se zbrali prostovoljci Dolenjske, Bele krajine in severne Primorske v Dolenjskih Toplicah. Na parkirišču Balneje so jih pričakali prostovoljci DU iz Dolenjskih Toplic in jih pospremili na Jaso. Po prijazni dobrodošlici so se razdelili v štiri skupine in odšli peš ali z avtobusi na različne oglede.

-         Ena skupina se je odpeljala na Podstenice. Tu so si ogledali muzej čebelarstva  se seznanili z življenjem staroselcev-Kočevarjev in lahko tudi kupili čebelje izdelke.

-         Druga skupina si je šla ogledati razvaline gradu Soteska, park, vrtni paviljon Hudičev turn in depo starih avtomobilov.

-         Tretja skupina se je odpeljala na ogled Baze 20, kjer je bila med drugo svetovno vojno glavna baza CKKS in izvršnega odbora OF, v Kočevskem Rogu.

-         Zadnja skupina je obiskala Zdravilišče, kjer so jim predstavili program rehabilitacije.             

Po ogledih so se gostje vrnili na Jaso. Tu jih je čakala malica. Sledil je kulturni program. Najprej so se zvrstili govorniki: župan občine Dolenjske Toplice Jože Muhič, podžupan občine Kanal, predsednik PZDU Dolenjske in Bele Krajine Jože jazbec, predsednik PZDU Severne Primorske Zlatko Martin Marušič, Rožca Šonc vodja projekta » Starejši za starejše« na državni ravni in še predsednik DU Dolenjske  Toplice Dušan Kraševec, ki je hkrati tudi podpredsednik PZDU Dolenjske in Bele Krajine. Izrekli so veliko besed o pomenu in vlogi prostovoljstva. Prostovoljci se  gibljejo po terenu in prinašajo novice o pomoči potrebnim. Prostovoljstva se ne da kupiti. Dobro se z dobrim vrača. V kulturnem programu so sodelovale ljudske pevke ROŽCE, ki so zapele nekaj pesmi. ZIMELENKE iz Kočevja so zaplesale in dokazale, da so tudi starejši gibčni. Nazadnje pa so nastopili še učenci OŠ Dolenjske Toplice. Za plesno glasbo je poskrbel ansambel HIT iz Metlike. Nekateri so plesali, drugi klepetali. Srečanje je bilo prisrčno in ne da se ga kar tako pozabiti.

Milica Lukšič

Oglejte si tudi