Logo MojaObčina.si

Dobrovnik

DANES
17°C
10°C
JUTRI
17°C
10°C
STRELSKO DRUŠTVO Jezero Dobrovnik
Deli
Družba in javne storitve, Društvo, Šport in rekreacija, Športno društvo

STRELSKO DRUŠTVO Jezero Dobrovnik

Predstavitev

SD Jezero Dobrovnik ima svoje » korenine« že davnega leta 1951 ko je bila ustanovljena takratna strelska družina Enotnost, le ta pa se je z leti preimenovala in si leta 1983 »nadela« ime po Bukovniškem jezeru, jezeru čudovite okolice in naravnih danosti.
SD Jezero je gradilo svojo »sliko« skromno in počasi, z nemalimi odrekanji, deli in vlaganji samih članov in dobrih ljudi, nam dragih donatorjev in sponzorjev, Občine Dobrovnik in vseh neimenovanih, katerim je cilj, da se njihovi otroci ne bodo predajali malodušju ali neprimernim substancam, pač pa se bodo zbirali na strelišču in si bistrili svojo vizijo, svoj čut in nenazadnje tudi svojo osebno dostojanstvo.

Našemu društvu je 2006 uspela nedvoumno zgodovinska uvrstitev v 1. državno ligo, kjer smo svoj debi v istem letu zaključili za nas nedvoumno »zlatem« 4 mestu, kar za Občino Dobrovnik in sam kraj predstavlja nedvoumno mnogo več, kot si lahko predstavljamo. Naši člani so v tekmovanju v 1.državni ligi ves ta čas uspešni, tako, da danes po nekaj letih lahko s ponosom trdimo, da SD Jezero Dobrovnik ima svoje ime, svoj simbol in nenazadnje tudi svoj renome, saj biti ves čas med nedvoumno elitnimi ekipami v Sloveniji in širše, nedvoumno pomeni vsaj nam nekaj, na kar bodo ponosni tudi naši otroci.

Ob tem moramo dodati, da imamo v svojih vrstah take tekmovalce kot so g. Somogyi Peter, ki je član Madžarske državne reprezentance in evropski prvak s samostrelom tako posamezno kot ekipno obenem pa svetovni rekorder v stoječem položaju. Zlatima medaljama je še dodal srebrno in bronasto medaljo iz posameznih nastopov s samostrelom, ter Zsofia Balint, članica madžarske državne reprezentance in mnogi drugi vrhunski domači strelci.

Da pa nam ni cilj le prva državna liga, dokazujejo tudi naši tekmovalci, ki nastopajo v II. in III. državni ligi  tako z zračno puško kot pištolo, mednarodni MK ligi, mednarodnih turnirjih z pištolo in revolverjem velikega kalibra in še na mnogih drugih tekmovanjih.

Osnovni cilj nam je,da imamo strelski pomladek, kar nam je v veliko zadovoljstvo, da imamo čez 15 mlajših pionirk, pionirjev in cicibanov, ki pridno hodijo na treninge in se že udeležujejo raznih tekmovanj v regiji. Odličen rezultat so dosegle naše mlajše pionirke, ki so na letošnjem državnem prvenstvu v Laškem med več kot 200 ekipami osvojile ekipno 9. mesto v Sloveniji.

Da pa naše aktivnosti niso le » muha enodnevnica« se kaže tudi v organizaciji raznih tekmovanj, ki so bila izvedena v Dobrovniku, med temi naj omenimo državno prvenstvo, mednarodni turnirji z zračnim orožjem in mk orožjem, igre na vodi, paintball. Vse to in marsikaj še nenavedeno pa je v Dobrovnik samo v zadnjih 5 letih na tekmovanja, ki smo jih organizirali privabilo čez 6000 tekmovalcev, strelk in strelcev iz raznih držav Evrope. 

Ob tem že več let aktivno sodelujemo in smo nosilci večjih športnih prireditev v sklopu tednov turizma v Dobrovniku, ob tem pa smo vsakoletni izvajalci mednarodnega turnirja z mk puško, promoviramo in  predstavljamo ter ne nazadnje omogočamo tudi preizkus  raznega muzejskega orožja.

Naši rezultati in s tem sama promocija tako strelstva kot občine Dobrovnik pa se kaže na raznih področjih, več let pa smo nedvoumno najboljši športni kolektiv v Občini in tudi širše.Društvo trenutno šteje čez 60 članov in članic, od tega jih aktivno tekmuje v različnih ligah in z različnim orožjem 30, ter preko 15 najmlajših strelk in strelcev.

Po dolgih letih nam je 2012 leta s pomočjo Občine Dobrovnik in nam dragih prijateljev – donatorjev - sponzorjev, uspelo urediti si novo strelišče za zračno puško.

 

 

Zadnje vsebine