Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
9°C
JUTRI
24°C
10°C
Oceni objavo

Dotik nebes v polhograjski župniji

Polhov Gradec – Zadnji počitniški teden je skoraj stoterica otrok iz župnije Polhov Gradec preživela na oratoriju. Z animatorji in župnikom Bogdanom Oražmom so počeli marsikaj zanimivega ter s katehezami, delavnicami, pesmimi in molitvami, ki so potekale pod geslom Dotik nebes, spoznavali skrivnosti Marije.
Oratorijski dan se je vsako jutro začel z dvigom zastave, sledila sta uprizoritev dogodka iz Marijinega življenja ter pogovor v skupinah. Po malici je bil čas za delavnice: nogomet, na kmetiji, dramska, peka kruha, brodolomska, sladoledarna, žganje v les, barvanje majic, frizerska in štrikanje, filmska. Popoldanski program se je začel s kosilom in nadaljeval z dnevnimi vsebinami – obisk gosta, vodne igre, talent oratorija ipd. Četrtek je bil dan za oratorijski potep in na Brišah so se otroci lahko preizkusili v veslanju, lokostrelstvu, odbojki, plavanju, skakanju v stilu Tarzana čez vodo, spuščanju po napihljivem toboganu idr. Dan se je vselej zaključil s spustom zastave ter odpeto oratorijsko himno, v petek pa je množica oratorijcev bogat teden zaključila z mašo v zahvalo in krajšim programom za starše. Veselih in zadovoljnih obrazov ni manjkalo ne na eni ne na drugi strani.

 

Pripravljalna ekipa: "Hvaležni smo vsem, ki so kakorkoli pomagali, bodisi s svojim prostovoljnim delom, finančno, morda z molitvijo. Hvala tudi staršem za zaupanje krasnih otrok in vse dobrote, ki so jih prinesli s sabo za malice. Še posebej hvala župniku Bogdanu za vso podporo in pomoč!"

 

Nadja Prosen Verbič

Oglejte si tudi