Logo MojaObčina.si

Dobrova-Polhov Gradec

DANES
2°C
0°C
JUTRI
5°C
-4°C
7402

Pratkar odprt v družinskem vzdušju

Vse se menja, celo ime gostilne s kar 350-letno tradicijo! Gostilna Pratkar je v začetku maja po skoraj dveh letih spet odprla vrata kot kavarnica PraTcar in tokrat kar v domači organizacijski zasedbi – odprtje sovpada z zaprtjem bifeja na avtobusni postaji Polhov Gradec.

Gre za velik korona projekt, za premik naprej po kvaliteti in ponudbi. Avtorica domiselnega imena, ki daje na znanje, da je njihov gost car, je Anamarija Čuden, sicer študentka fakultete za design iz Trzina.
Lokacija šanka kavarnice je v obstoječem paviljonu sredi velike terase, v katerem je prostora za 30 gostov, vsaj še enkrat toliko jih lahko sedi zunaj na obeh terasah. Prostora je torej še enkrat več kot na postaji, a ne le to, poleg domiselnega imena in logotipa je v paviljonu precej svetleje in prostorneje, piko na i domačnosti prostora dajejo, poleg priljubljene natakarice Veronike seveda, tudi prav posebne svetilke na okroglih mizah. Lično urejeno notranjo podobo so v družinskem vrtnarskem podjetju s preko 30-imi leti prakse dopolnili tudi z zunanjimi deli; prevelik kostanj je zamenjalo mlado drevo, japonski javor, ostala drevesa so pomlajena, na celotni kamniti škarpi so uredili gredo dišavnic, tako da bodo gostje tu v rožicah tako ali drugače. Ureja se tudi velik zunanji kovinski žar, v katerem so lahko preko verižnega pogona nekoč vrteli kar tri odojke hkrati. Že pred mesecem so zaključili s priklopi kanalizacije in obnovo inštalacij. Kar se tiče usmeritve, PraTcar lahko sedaj cilja tudi na bolj prefinjene goste, a seveda bodo glavna družba še vedno domačini. Novi okusi, ki pobožajo brbončice; domače pivo Rokovnjač iz Lukovice, temno in svetlo točeno, za sladkosnede pa bo predvsem ob vikendih na voljo več različnih domačih sladic (zavitki, bezgova strjenka, tiramisu, kremšnite, torte in sladoled). Kavarnica brez kave? Nikakor… Barcaffe je njihova kakovostna izbira. Želijo si tudi večernega programa, radi bi pričarali klubsko vzdušje ob živi glasbi, morda bo dobrodošla še ena družinska pomoč – sin Anton Čuden je namreč dijak srednje glasbene šole na glasbenem konservatoriju v Ljubljani, izbral je smer jazz in saksofon.

Združena družina Čuden ni prav nič čudna v svoji učinkovitosti, po 30-ih profesionalnih letih vrtnarstva in 40-ih letih gostinstva je simbioza dveh tako močnih tradicij recept za uspeh! Obratujejo vsak dan v tednu od 7. ure dalje pa do 20-ih, vabljeni, bodite tudi vi Pratkarjev car z obiskom kavarnice PratCar!

Sebastjan Vehar

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi