Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Martinovanje in silvestrovanje DU Dobrova

Bil je sončen novembrski dan, ko smo se upokojenci odpeljali proti Novemu mestu. Najprej smo obiskali mestno hišo. Novomeščani ji pravijo parlament. Tukaj nas je sprejel župan mesta g. Muhič Alojz. Glede na leta in težave, s katerimi se srečujejo nekateri naši člani, smo seznanitev z mestom opravili kar z ogledom kratkega filma o znamenitostih in značilnostih Novega mesta in to v prostorih mestne hiše.
Po vljudnostnem nagovoru župana, so nam postregli z kavo, ki se nam je še posebno prilegla. Ob prijetnem klepetu z županom in vodjo protokola nam je čas hitro mineval. Seveda pa smo postavljali tudi vprašanja, o njihovih problemih pri vodenju mestne občine. Naš naslednji cilj pa je bil ogled narodnega muzeja, ki je trajal eno uro in pol. Pot nas je naprej vodila v zidanico COLNAR na Trški gori. Po ozki cesti smo se z avtobusom strmo vzpenjali med vinogradi in bili kar malo zaskrbljeni, kako bomo prispeli do cilja.

Na dvorišču zidanice sta nas pričakala lastnika Colnar, ki sta gospodarja kmetije, vinogradov in zidanice. Ob prijetnem klepetu sta nam postregla z domačim kruhom in siri ter dobrimi vini, vse to pa sami pridelujejo. Med degustacijo nam je g. Colnar povedala zgodovino kmetije za nekaj rodov nazaj. Staro njihovo pravilo je, da nasledi kmetijo gospodar z imenom Janez. Tudi pri njih bo tako, ker že imata poleg dveh hčera tudi sina Janeza.

Polni doživetij smo se odpeljali nazaj pod Trško goro v gostišče Pugelj, kjer smo imeli pozno martinovo kosilo. Po kosilu smo se zabavali ob zvokih ansambla Dolenjci, iz Novega mesta. Ob družabnih igrah, plesu in pesmi je ura drvela pozno v noč.

19. decembra smo zopet krenili proti dolenjski in sicer na Studenec nad Sevnico. V gostišču Janc smo silvestrovali in to že deveto leto. Ob dobri hrani in zvokih ansambla Ocvirk, ter veseli družbi naših članov in članic je čas tekel neizmerno hitro. Člani ansambla so nam pripravili družabne igre pa tudi smeha ni manjkalo. Ob ritmu harmonike smo plesali kot dvajsetletniki in ne kot upokojenci, tudi nobene viže nismo zamudili.

Med tem je bil tudi nagovor  g. Janc in našega predsednika Toneta. Izrečeno je bilo veliko lepih besed in želja za leto 2013. Skupaj smo nazdravili z kozarci penine in prižgali kresničke, seveda pa se je zabava nadaljevala v pozne ure.

Nobenemu od nas se ni mudilo domov, tako, da smo od doma odšli v sredo domov pa smo se vrnili v četrtek.

 

Anica Tomšič

Oglejte si tudi