Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
8°C
TOR.
26°C
11°C
Oceni objavo

Jesen – najlepši letni čas

Jesen je najlepši letni čas za sprehode v naravo, krajše izlete in razna druženja. Tako smo tudi letos v našem kraju poskrbeli za srečanje starejših krajank in krajanov, v nedeljo, 26. oktobra.

Srečanja se radi udeležijo, saj vedno pripravimo krajši kulturni program in manjšo pogostitev. V programu smo letos slišali najprej pozdrav predstavnice KD Črni Vrh, predsednice KS Črni Vrh, medtem ko je župan občine, g. Franc Setnikar, opravičil svojo odsotnost. Kljub njegovi odsotnosti smo v njegovem imenu navzoče prav lepo pozdravili in jim zaželeli še naprej lepo nedeljo. Sledil je kratek zapis g. Milana Koširja kot spomin na tiste, ki so se za vedno poslovili od nas v zadnjem letu. Nato pa recitacija pesmi o našem kraju – Črni Vrh lepi visoko stoji – ter pesem, ki jo je zapisal naš sicer že umrli krajan Franc Pečenik, po domače Ažmanov Frence, za katerega verjetno nihče ni vedel, da je v preteklosti pisal tudi pesmi. Ko mu je v mladosti umrla sestrica, je prav njej posvetil pesem z naslovom Sestrici v spomin. Čisto za konec pa smo poskrbeli še za dobro voljo in malo popestritve s harmoniko, in sicer sta zaigrala mlada harmonikarja Klemen Škof in Rafko Plestenjak.

Letos je bilo med navzočimi kar 5 okroglih jubilantov, ki so dopolnili 70, 80 ali 90 let, in posvetili smo jim posebno pozornost s skromnim darilcem. Čisto za konec pa smo na velikem platnu naše dvorane prikazali nekaj zelo starih slik Črnega Vrha, nekaj poročnih parov, ohceti in birm iz starih časov, nekaj slik pa iz dogajanj v kraju v njihovih mladih letih. Bilo je zanimivo in veselo, saj je marsikdo na sliki prepoznal sebe ali koga drugega, za mnoge pa so skupaj ugotavljali, kdo se skriva na sliki kot mlad fant ali dekle.

Srečanje smo zaključili s pogostitvijo in kramljanjem v prijetni družbi.

 

Katja Skopec

Oglejte si tudi