Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za četrtek, 29.06.2017

delno oblačno
V prvem delu noči bodo nevihte s krajevnimi neurji od zahoda zajele večji del Slovenije, v drugem delu noči pa prehodno povečini ponehale.
17°C | 25°C
petek, 30.06.2017
16°C | 26°C
sobota, 01.07.2017
16°C | 25°C
nedelja, 02.07.2017
14°C | 25°C
ponedeljek, 03.07.2017
14°C | 26°C
Opozorila
Sreda, 28.6.2017 ob 18h
Do sredine noči so ob nevihtah še možna krajevna neurja. Močni sunki zahodnega vetra in nalivi bodo ob prehodu hladne fronte najprej (okoli 22. ure) zajeli obalo, nato pa v približno treh urah prešli vso Slovenijo.
17°C
25°C
delno oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Sosed sosedu

Brunarica Grič lani pridobila laskavi naziv


SOSED SOSEDU

| |
22.01.2014      8:16
A A

Brunarica Grič lani pridobila laskavi naziv


Brunarica Grič na Šentjošt privablja vse več zahtevnih kulinaričnih gostov, ki o njej, njenih jedeh ter mladem, ambicioznem in kreativnem kuharju širijo le najboljše besede.


Deli:

Gostilna si je lani pridobila naziv najboljše slovenske brunarice, oktobra pa je sodelovala na Tednu restavracij 2013, kjer so se s svojimi specialitetami predstavile le vrhunske slovenske restavracije in gostilne. Odlični komentarji na njeno kulinariko so našli mesto v slovenskem dnevnem časopisju in na mnogih spletnih portalih, saj so jo okusili tudi pravi slovenski kulinarični mojstri in dobrojedci.

Kako in zakaj je gostilna doživela takšen dvig kakovosti in kakovosti jedi ter si posledično ustvarila dobro ime tudi med najzahtevnejšimi gosti, boste lahko prebrali v intervjuju z lastnikom in hkrati glavnim kuharjem gostilne, Luko Koširjem, in to že v naslednji številki Našega časopisa. Do takrat pa le nekaj Lukovih zanimivih izjav iz pogovora:

"Nikoli nisem hotel biti le povprečen kuhar."

"Naša posebnost je, da se jedilni list začne sestavljati z gostovo rezervacijo. Ko gost rezervira mizo, se šele začne konstruktivno formuliranje jedilnega lista."

"V 95 % delamo le z lokalnimi surovinami, kar v Sloveniji pomeni, da jih pridobimo znotraj naše občine."

"Lahko rečemo, da je večina surovin biološko pridelanih; za to sicer nimamo certifikata, lahko pa to gostom dokažemo, in sicer tako, da pogledajo čez rob, na njivo in se prepričajo, kje kaj raste pri nas doma."

"Poseben izziv v kuhinji mi pomenijo bolj zahtevni, manjši kosi živil, saj je v njihovo porabo in prodajo treba več vložiti – več tehnik, barv, linij, da je krožnik zanimiv."

"Da smo prišli do te faze, kjer smo danes, je trajalo kar nekaj časa. Trdoživ in vztrajen moraš biti, imeti moraš realne cilje, predvsem pa moraš biti prepričan, da boš uspel."

 

Nadja Prosen Verbič

Foto: arhiv Delo.si

 




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Dobrova-Polhov Gradec!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!


Virtualni asistent
Naš časopis
Številka: 450
Izšla: 26.06.2017
Poglej Pdf

Bodite prvi pri oddaji mnenja.