Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Župan čestital odličnjakom

Polhov Gradec, 20. junij – Župan Franc Setnikar je v grajskem parku sprejel 21 najboljših letošnjih učenk in učencev osnovnih šol Dobrova in Polhov Gradec ter jim zaželel vse lepo na nadaljnji izobraževalni poti.
V grajskem parku, pod mogočno starodavno lipo, je na zadnji pomladni dan župan sprejel učence, ki so devetletko v šolah občine Dobrova - Polhov Gradec zaključili z odličnim uspehom, poleg tega pa nanizali še kup drugih uspehov, priznanj in pohval na športnem, družboslovnem in naravoslovnem področju. Poleg župana Franca Setnikarja so bili tam tudi ravnatelj Osnovne šole Dobrova Viljem Kovačič, ravnateljica Osnovne šole Polhov Gradec Ilinka Kucler, nekateri razredniki in starši.
V slovenske srednje šole bo iz naše občine letos odšlo 80 nekdanjih dobrovskih in polhograjskih učencev, 44 iz Osnovne šole Dobrova in 36 iz Osnovne šole Polhov Gradec, od tega kar 21 odličnjakov. Kot je to že navada, se je najboljšim župan zahvalil za prizadevnost in jim čestital ter zaželel uspešno izobraževalno pot. Ob tej priložnosti je Ani Dolenc, Gašperju Kordežu, Pii Kozjek, Ajdi Oblak, Žanu Skopcu, Lari Stanovnik, Gabrijeli Adam, Saši Bleiweis, Ani Koprivec, Ani Malovrh, Klemnu Škofu, Lučki Dolenc, Maksu Koritniku, Mojci Medja, Arneju Petriču, Maksu Reparju, Manci Trček, Evi Pišek, Vesni Zadnikar, Anji Šerbec in Ani Ivani Rihar v imenu občine poklonil simbolična darila. Dogodek so sooblikovali člani Theatro Šentjošt z nekaj priložnosti primernimi besedami proze in poezije, ob koncu pa so šolarjem čarovnice zakuhale še zvarek za uspešno šolanje z vrečo dobrih ocen, ducatom koncentracije, sodom discipline in žlico razuma za bistrenje uma. Naj jim le dobro služi.


Nadja Prosen Verbič

Fotografije: npv

Oglejte si tudi