Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Veselo na Dobrovi

Dobrova, 19. januar 2014 – V večnamenski športni dvorani na OŠ Dobrova je v nedeljo potekal dobrodelni koncert Veselo na Dobrovi. Z namenom zbiranja sredstev za Šolski sklad so starši in učitelji združili moči ter pripravili koncert, pri čemer so jim pomagali tudi drugi šolski delavci, Občina Dobrova - Polhov Gradec in nekatera društva.
"Nocoj smo tu tudi za mnoge ljudi oziroma družine, ki, žal, potrebujejo vašo pomoč, in verjamem, da se bomo nocoj skupaj z vami dobro izkazali," je povezovalec Robi Kržič ob začetku nagovoril lepo zapolnjeno večnamensko športno dvorano OŠ Dobrova. In res so se izkazali, saj so Šolski sklad zapolnili z denarjem od prostovoljnih prispevkov, prodanih vstopnic in domačega peciva, ki so ga pripravile predstavnice Društva kmečkih in podeželskih žena Dobrova - Horjul - Polhov Gradec. Obiskovalci, med katerimi je bilo opaziti župana Franca Setnikarja, predsednika KS Dobrova Marjana Pograjca ter dobrovskega župnika Alojzija Goloba, pa so v zameno dobili odličen koncert, ki so ga oblikovali nastopajoči od blizu in daleč. K sami izvedbi dogodka pa so priskočili na pomoč tudi člani Društva upokojencev Dobrova, ki so pripravili prijetno ozaljšan oder, ter gasilci domačega društva PGD Dobrova, ki so poskrbeli za red in mir tako v dvorani kot zunaj.

"Šola Dobrova nas to uči, pogumno v nove dni," se glasi himna OŠ Dobrova, ki so jo pod vodstvom Jelice Mišič veselo zapeli dobrovski otroci, združeni v Združenem pevskem zboru šole. Na pomoč pa so jim priskočili še vsi navzoči nekdanji dobrovski učenci, ki so ob spremljavi članov Pihalnega orkestra Ljubljana - Vič podoživeli utrip šole. Vse učence in obiskovalce je prijazno pozdravil ravnatelj OŠ Dobrova Viljem Kovačič ter se jim zahvalil, da so prispevali v Šolski sklad, ki je namenjen predvsem socialno šibkim učencem, poleg tega pa tudi financiranju določenih dejavnosti, nakupov didaktičnih sredstev, pripomočkov ter avdio-video opreme, ki se ne financira iz javnih sredstev, in nadarjenim učencem ter raziskovalni dejavnosti na šoli. Zbrane je v imenu sveta staršev pozdravil njegov predsednik Peter Grabner z besedami: "Danes je na Dobrovi veselo, naj bo veselo tudi vse šolsko leto," in tako izrazil zadovoljstvo nad izvedbo koncerta, kjer so največjo vlogo odigrali člani organizacijskega odbora. A tistega večera je imela glavno vlogo glasba, ki se je širila in prepletala v različnih zvrsteh, zvokih in barvah. Največji del je prispeval Pihalni orkester Ljubljana - Vič, ki je pod dirigentsko palico Josipa Grgasovića mojstrsko izvajal različne skladbe. Ob njegovi spremljavi je nastopila tudi Nuša Derenda, ki je zapela kar precejšen del lastnega repertoarja, z njo pa je zapela in si ogrela roke tudi publika. Vrhunska slovenska glasbenica je na odru opravila tudi kratek pogovor in navzočim razkrila kar nekaj zanimivosti, med drugim, da je njeno rojstno ime Anuška in jo tako kličejo le najtesnejši prijatelji. Pevka je med občinstvo razdelila veliko pozitivne energije in prijaznih nasmehov, potem pa oder prepustila plesnim točkam, ki jih je postavila plesna učiteljica in nekdanja učenka dobrovske šole Nataša Potočnik. Najprej so se s točko Razglednice iz Slovenije predstavile plesalke članske skupine Plesnega kluba Forma, nato pa je s točko Reciklaža navdušila plesna skupina Formamas – skupina rekreativnih plesalk nad tridesetim letom, ki v zadnjem času na raznih plesnih tekmovanjih dosega same izjemne rezultate.

Publiki med koncertom ni bilo dolgčas, pravzaprav je večino časa prepevala skupaj z nastopajočimi, ljudje so ploskali ter si med seboj delili nasmeške. S pesmijo Prvič in zadnjič se je koncert sicer zaključil, a s strani organizatorjev je bilo slišati, da se bodo trudili, da bo tovrstni koncert na Dobrovi v prihodnje uspešno obdržal tradicijo in humanitaren namen.

 

Nadja Prosen Verbič

Foto: npv

 

Oglejte si tudi