Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Kdo je novi ravnatelj OŠ Polhov Gradec in kaj nam sporoča

Proti koncu šolskega leta, natančneje 6. maja, je svoj petletni mandat ravnatelja na Osnovni šoli Polhov Gradec začel mag. Jernej Klemen. Pod svoje okrilje je vzel Osnovno šolo Polhov Gradec s podružnicama na Črnem Vrhu in v Šentjoštu ter vrtec v Polhovem Gradcu z dodatnima enotama v starem gasilskem domu v Polhovem Gradcu in Šentjoštu. Takšen zalogaj otrok in zaposlenih zahteva precejšnjo odgovornost in zavzetost za delo. Toda novi ravnatelj z nasmeškom na obrazu zagotavlja, da bo nalogi kos. Lahko mu zaupamo, saj to potrjujejo tako njegove bogate izkušnje na pedagoškem področju kot znanje in izobrazba, ki ju je ves čas dopolnjeval.

Jernej Klemen prihaja iz okolice Ljubljane. Rojen je bil v Vižmarjah in tu še danes živi s svojo družino – ženo in dvema osnovnošolcema. V prostem času z njimi rad "pobegne" drugam – poleti na potovanja ali zgolj raziskovanja, pozimi pa na smučanje. Vse to si privošči danes, ko je za njim že pestra izobraževalna in strokovna pot.

V Škofji Loki je obiskoval srednjo družboslovno-jezikovno šolo (danes je gimnazija). Nato se je odločil za študij geografije in zgodovine na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, ki ga je uspešno zaključil. Ker je človek, ki mu je stalno izpopolnjevanje in pridobivanje znanja zelo pomembno, predvsem pa ga področje geografije tudi ljubiteljsko zelo zanima, se je kmalu lotil še podiplomskega študija ter tako pred nekaj leti pridobil naziv mag. geografije. Sodeloval je pri prenovi in izdelavi ključnih kvalifikacij za družboslovne predmete pri Centru RS za poklicno izobraževanje ter pri pripravi novih učnih načrtov za predmet geografija v srednjem strokovnem izobraževanju v okviru zavoda za šolstvo. Za svoje delovanje na strokovnem in pedagoškem področju je prejel tudi nekaj pohval.

Že v času študija pa ga je pot zanesla v pedagoške vode in še danes je vesel, da je bilo temu tako. Sprva je opravil strokovni izpit na področju vzgoje in izobraževanja ter postal profesor na Srednji zdravstveni šoli v Ljubljani, kjer je nato slabih dvajset let poučeval geografijo in zgodovino. Ker ga takšno delo vseskozi veseli, se je po štirinajstih letih profesorske vloge odločil za nov izziv – vpisal se je na Šolo za ravnatelje in jo uspešno zaključil. Zdaj bo znanje in izkušnje v vlogi ravnatelja vsaj pet let delil s polhograjskimi osnovnošolci, njihovimi starši, predvsem pa z zaposlenimi. S kolegi se bo v času poletnih počitnic srečal še kar nekajkrat, saj je treba uradno zaključiti šolsko leto in začrtati novo. Osnovnošolcem pa je v ponedeljek, 24. junija, že pomahal v pozdrav, pri čemer jim sporoča naslednje ...

 

Nadja Prosen Verbič

Foto: npv

 

Dragi učenci,

Spet je junij, za učence najboljši mesec, mesec, ko se konča šola. Kar vidim vas, kako vas že privzdiguje s stolov v vaših učilnicah, ko vas vročina moti le v šoli, v hladni senci pod drevesom z osvežujočim sladoledom je pač lepše.

24. je zadnji šolski dan, potem pa torbe v kot, vsaj za nekaj časa. Potem pa uživat, nekateri se boste namakali, nekateri morda šli v hribe, morda si boste nekateri ogledali kakšno evropsko prestolnico ali še bolj podrobno spoznali domačo okolico.

Ampak ne pozabite povsem tistih ubogih torb v kotu. Enkrat proti koncu avgusta, ko bodo vtisi s počitnic že malo urejeni, se proti večeru, ko ni več toliko vroče, spoglejte z nalogo ali dvema, prelistajte kakšen učbenik in se v miru pripravite na naslednje šolsko leto.

Pa ne pozabite, potem spet pridejo počitnice …

 

Vaš ravnatelj

Jernej Klemen

Oglejte si tudi