Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
4°C
ČET.
12°C
4°C
Oceni objavo

Dobrodelni in veseli Dobrovci

Dobrova, 24. januar – V športni dvorani Dobrova je v organizaciji Sveta staršev in Osnovne šole Dobrova drugo potekal tradicionalni dobrodelni koncert Veselo na Dobrovi, ki so ga oblikovali veseli otroci, navdušujoči glasbeni gosti, živahni plesni skupini ter spodbudna vezna beseda.
Dobrodelni koncert, ki je zbrane prispevke od prodanih vstopnic, prostovoljnih denarnih prispevkov in peciva, ki so ga spekle pridne roke Društva kmečkih in podeželskih žena Dobrova - Horjul - Polhov Gradec ter nekaj staršev, namenil v Šolski sklad, torej za dodatne dejavnosti in za socialno šibke otroke, je tudi letos zažarel v vsem svojem bistvu.

Prijeten uvod v glasbeno dogajanje so z odpeto himno OŠ Dobrova izvedli otroški glasovi, ki so zapeli v združenem pevskem zboru, in sicer ob instrumentalni podlagi glasbene skupine Iskra bend. Zatem se je petčlanska skupina, ki jo sestavljajo trije nekdanji dobrovski učenci ter ena učenka, peti član pa se jim je pridružil z Brezovice, zbrani publiki predstavila z živahnim izborom glasbe slovenskih izvajalcev. Poslušalci, med katerimi so bili tudi župan Franc Setnikar, predsednik KS Dobrova Marjan Pograjc, župnik Alojzij Golob, ravnatelj Viljem Kovačič, predsednik Sveta staršev Peter Grabner  in seveda številni starši, šolsko osebje ter mnogi drugi gostje od blizu in daleč, so mlade glasbenike za njihov premierni nastop v takšnem obsegu nagradili z močnim aplavzom in jih tako opogumili pri nadaljnjem uspešnem glasbenem ustvarjanju. To je bilo povsem primerno ogrevanje in uvertura v nadaljevanje večera, ki mu je sledil izredno dinamičen nastop letošnjih osrednjih glasbenih gostov – skupine Abba Mia. Slovenska glasbena skupina, ki se na slovenski glasbeni sceni pojavlja že nekaj let, od nedavnega sicer pod novim bolj prepoznavnim imenom, je v živo izvajala legendarne glasbene hite ene najbolj uspešnih in priljubljenih skupin v zgodovini popularne glasbe – švedske pop skupine Abba. Obiskovalci so bili navdušeni. Nič čudnega, saj se je ob krasnih glasovih ter spretnem igranju glasbene skupine Abba Mia in ob slišanih hitih, kot so Chiquitita, Dancing Queen, Gimme Gimme Gimme, Mamma Mia, Money Money Money, Knowing Me, Knowing You, Take A Chance On Me, Waterloo ter mnogih drugih, v njih prebudila nostalgija in jih popeljala kdo ve kam. Skladba Honey Honey pa je pod oder pripeljala plesalke Formamas Plesnega kluba Forma, ki so uigrano dopolnile dogajanje in opogumile občinstvo, da se jim je na plesišču pozneje pridružilo ter zaplesalo in se razmigalo ob ritmih glasbene skupine. Poleg aktualnih trikratnih svetovnih prvakinj v kategoriji show dance so se zbranim s plesno točko predstavile in program prijetno popestrile tudi mlade, gibčne in simpatične plesalke, tretje iz zadnjega svetovnega prvenstva v Pragi, ki trenirajo znotraj članske show skupine Plesnega kluba Forma, vodi pa jih prav tako nekdanja učenka dobrovske šole, Nataša Potočnik. Ob stopnjevanju veselega vzušja v lepo osvetljeni in z barvnimi efekti popestreni dvorani, ob živahnem nastopu šestčlanske glasbene skupine Abba Mia, ki je prva in edina glasbena skupina v Sloveniji z Abba Tribute programom, so za sanjski konec znova poskrbeli otroci OŠ Dobrova, ki so s skupino ubrano, skoraj angelsko zapeli skladbo I Have A Dream.

Sledila je le še zahvala povezovalca večera Roberta Kržiča, ki je v imenu organizatorjev izrazil hvaležnost vsem zaslužnim za organizacijo ter izvedbo veselega in nostalgičnega večera na Dobrovi.

 

Nadja Prosen Verbič, foto: NPV

 

 

 

Oglejte si tudi