Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Na Expu tudi naši ustvarjalci

Na svetovno znani turistični razstavi Expo v Milanu, ki bo na ogled od začetka maja do konca oktobra, se s samostojnim paviljonom predstavlja tudi Slovenija. Predstavila bo svoje turistične znamenitosti in kulinarične posebnosti, med drugim tudi dobrote Blagajeve dežele.
Svetovna razstava Expo je namenjena predvsem predstavitvi držav splošni javnosti. Napovedujejo, da naj bi si letošnjo razstavo ogledalo 20 milijonov ljudi, od tega vsak četrti Italijan. Morda tudi zaradi izbrane tematike, geslo razstave je namreč Feeding the Planet, Energy for Life ali Hrana za planet, energija za življenje. Slovensko geslo pa je I feel SLOVEnia, Green.Active.Healthy (Čutim Slovenijo, Zelena.Aktivna.Zdrava). Predstavitev Slovenije oziroma slovenski nacionalni dan pripravljajo 19. junija, na prireditev so povabili tudi številne goste. Italijani, letošnji organizatorji, želijo sicer na razstavi poudariti pomen mreženja in poslovnega sodelovanja. In ker Italija velja za pomembnejšo gospodarsko partnerico Slovenije (prva po obisku turistov v Sloveniji, druga najpomembnejša zunanjetrgovinska partnerica in tretji največji tuji investitor), je nastop Slovenije na Expu izjemnega pomena za naše gospodarstvo.

Sejem je odlična priložnost za vse ustvarjalce, tudi tiste iz Občine Dobrova - Polhov Gradec; ta se bo v drugi polovici junija predstavila v okviru Osrednjeslovenske regije, in sicer s tako imenovano culo dobrot Blagajeve dežele ter kulinariko mojstra Luke Koširja iz Brunarice Grič. Prisotnost Občine Dobrova - Polhov Gradec na razstavi bo lokalni skupnosti omogočila, da dobrote Blagajeve dežele predstavi svetovni javnosti, in hkrati pripomogla k povečanju prepoznavnosti naše države. 

 

Nadja Prosen Verbič

Oglejte si tudi