Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Materinski dan na Črnem Vrhu

Kot vsako leto smo tudi letos z vsemi učenci podružnične šole Črni Vrh načrtovali in izvedli Prireditev ob materinskem dnevu, ki smo jo posvetili vsem mamicam, ženam ter vsem krajanom Črnega Vrha. Učenci so se ves mesec marec aktivno pripravljali na ta nastop. Sami so izdelali tudi estetsko oblikovana vabila na prireditev. V sodelovanju s KD Črni Vrh smo pripravili bogat kulturni program. Prireditev smo izvedli v nedeljo, 29. marca, ob 17. uri.
Na začetku sta vsem mamam, ženam in krajanom Nina Dolenc in Tanja Kožuh zapeli in zaigrali na kitaro ljudsko pesem Dekle, daj mi rož rdečih. Vsi učenci od 1. do 5. razreda so nastopili v dramski uprizoritvi pravljice o črnem mačku iz Mačjega mesta, o njegovi prijateljici Muci Maci, o mačjem razbojniku Čombeju ter drugih mačkih iz Mačjega mesta. Maček Muri prav letos praznuje 40-letnico, odkar ga je napisal pisatelj Kajetan Kovič. Zadnjo marčevsko nedeljo pa je maček Muri svojo srečo iskal v Mačjem mestu na Črnem Vrhu.  

Klemen Škof je na harmoniko zaigral valček Rože in polko Vrh planin. Za mladim harmonikašem pa so oder ponovno zavzeli vsi učenci od 1. do 5. razreda, ki so uprizorili pesnitev Andreja Rozmana - Roze o Urški in povodnem možu.

Nastopil je tudi otroški pevski zborček, v katerega so vključeni vsi učenci podružnične šole, in zapel repertoar svojih pesmi (Čirule, čarule, Laske si bom skravžlala, Gora ta Banerina, Muca na klavir igra, Lev). Pevska skupina KD Črni Vrh je nastopila s pesmijo Mami za rojstni dan. Za njimi pa se je predstavil in nastopil družinski trio: Mihaela, Gabrijela in Rafko Plestenjak, ki so svoje znanje igranja na inštrumente združili v skupno točko. Zaigrali so nam valček Kam le čas beži in polko Veseli Ribn'čan.

Na koncu pa smo mamam prikazali še videoposnetek, ki so ga naredili učenci v podaljšanem bivanju z učiteljico Barbaro Trnovec, s katerim smo želeli mamicam pokazati, zakaj so nenadomestljive.

Tudi zaključni nastop je pripadel mladima pevkama in kitaristkama Nini Dolenc in Tanji Kožuh, ki sta zapeli pesem Malo miru. Na koncu so učenci svojim mamicam podarili ročno izdelana darilca Cvetke, ki bodo krasila njihove domove.

Vsi učenci podružnične šole se tradicionalnih nastopov na odrskih deskah vsako leto znova veselijo. Z največjim veseljem vsako leto nastopajo na odru, da se lahko izkažejo še kje drugje kot na učnem področju. Lahko bi rekli, da jim nastopanje pred publiko in igralske veščine v petih letih šolanja na podružnici pridejo kar v kri.

 

Darja Pelko

Oglejte si tudi