Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Prostovoljci DU Dobrova in GZ Dolomiti prejeli priznanje

Prostovoljci Društva upokojencev Dobrova in Gasilske zveze Dolomiti so na predlog Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu prejeli priznanje Znak AVP za svoje večletno delovanje na področju preventive, vzgoje in varnosti v prometu, ki ga podeljuje Javna agencija RS za varnost prometa.
Javna agencija RS za varnost prometa vsako leto podeli priznanje AVP posameznikom, društvom, podjetjem, zavodom, združenjem in drugim organizacijam za njihov večletni prispevek na področju preventive, vzgoje in varnosti v prometu. Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Dobrova - Polhov Gradec je na osnovi javnega razpisa podal predloge za prejemnike priznanj za leto 2019. Med nagrajence sta se zaradi svojega delovanja uvrstila tudi Društvo upokojencev Dobrova in Gasilska zveza Dolomiti.

Prostovoljci DU Dobrova in prostovoljci GZ Dolomiti so prejeli bronasti Znak AVP, saj ob začetku šolskega leta pomagajo učencem pri prečkanju ceste na dogovorjenih točkah in odsekih ter s svojo prisotnostjo opozarjajo voznike na posebej previdno vožnjo v okolici šolskih poti. S svojo požrtvovalnostjo tako pomagajo staršem in ostalim udeležencem v prometu zagotoviti večjo varnost otrok. Prostovoljci DU Dobrova skrbijo za varnost v okolici OŠ Dobrova, prostovoljci GZ Dolomiti pa v šolskem okolišu OŠ Polhov Gradec, POŠ Šentjošt in POŠ Črni Vrh.

Letos so okoliščine zahtevale, da je Javna agencija RS za varnost prometa priznanja posredovala po pošti, za osebno izročitev Znaka AVP pa je poskrbel župan Franc Setnikar, ki je oba nagrajenca v sredo, 20. 1. 2021, sprejel v prostorih Občine in jima predal priznanje ter izrekel zahvalo za njihov prispevek na področju prometne varnosti v okolici šol. Priznanji sta v imenu vseh prostovoljcev prevzela predsednik dobrovskega društva upokojencev Anton Grosek in poveljnik GZ Dolomiti Filip Božnar, ki sta pomoč prostovoljcev obljubila tudi v prihodnje.


LR


Oglejte si tudi