Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
8°C
JUTRI
26°C
11°C
Oceni objavo

Prenova cestnega odseka Brezje–Podolnica

Občina Dobrova - Polhov Gradec in občina Horjul sta se v letošnjem letu odločili za skupno prenovo lokalne ceste Dobrova–Horjul, na odseku med Brezjem pri Dobrovi in Podolnico. Kako projekt napreduje?

Lokalna cesta Dobrova–Horjul je na odseku Brezje–Podolnica v slabem stanju, saj je cestišče ponekod poškodovano in močno obrabljeno. V drugi polovici avgusta se tako pričenja prenova cestnega odseka, skladno s projektom, ki ga je izdelalo podjetje K Projekt L, d.o.o.

Cestni odsek meri 770 metrov, od tega se 400 metrov nahaja v občini Dobrova - Polhov Gradec, 370 metrov pa v občini Horjul. Po rekonstrukciji bo širina novo asfaltiranega voznega pasu znašala 2 x 3 metre, z 1 meter široko bankino na vsaki strani, urejen pa bo tudi jarek za odvodnjavanje ter kanalete. Gradnja pločnika tu ni predvidena, saj se cestni odsek nahaja izven naselja.

Skupna vrednost projekta znaša 448.905,20 evrov, projekt pa bosta sofinancirali obe občini. 4. junija 2021 sta župan občine Horjul Janko Prebil in župan občine Dobrova - Polhov Gradec Franc Setnikar tako podpisala Sporazum o sofinanciranju rekonstrukcije lokalne ceste LC-067021 Dobrova–Horjul (odsek Brezje–Podolnica). Občini sta letos junija oddali skupno javno naročilo za izbiro izvajalca del. Izbrano je bilo podjetje AS-FALTERČEK, storitve, d.o.o. Nadzor nad izvajanjem projekta pa bo izvajal Gradbeni inženiring Darwin Fink, s. p.

V torek, 20. julija 2021, je na sedežu Občine Dobrova - Polhov Gradec potekal podpis pogodbe z izbranim izvajalcem del. Na podpisu pogodbe so bili prisotni župan občine Horjul Janko Prebil, župan občine Dobrova - Polhov Gradec Franc Setnikar, izvajalec del AS-FALTERČEK, storitve, d.o.o. in ostali predstavniki obeh občin. Konec julija pa so se sestali še za potrebe uvedbe v delo pred začetkom projekta.

Za uspešno in čim prejšnjo izvedbo projekta so ključna tudi soglasja lastnikov zemljišč ob cesti Brezje–Podolnica. Občina Dobrova - Polhov Gradec je z večino lastnikov že dosegla dogovor, izvedla pa bo še nekaj ogledov na terenu s predstavitvijo predvidenih posegov.

ZAPORA CESTE

Dela na terenu bodo potekala približno 3 mesece in bodo predvidoma zaključena najkasneje do konca leta – a to je odvisno tudi od vremena in drugih spremenljivk. Od 16. avgusta 2021 dalje bodo na odseku vzpostavljene polovične zapore ceste s semaforjem. Promet bo na odseku potekal izmenično enosmerno.



lr

Oglejte si tudi